EKSPRESNA SJEDNICA, A MIKULIĆ KAŽE: Imamo većinu i bez Neovisnih za Hrvatsku

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Jutro su počeli bez kvoruma pa jedna odgoda, druga i potom je nastavljena sjednica Zagrebačke skupštine. Završila je rekordno brzo. Nova je u prosincu.

Izvor: Media servis

Uspjela se dogovoriti pozicija i opozicija, povučene su neke točke, a predsjednik Skupštine Andrija Mikulić tvrdi da imaju većinu i bez Neovisnih za Hrvatsku. Oporba i dalje planira rušiti proračun, pa gradonačelnika Milana Bandića.

Umjesto u 9 sati, 17. sjednica Skupštine Grada Zagreba nastavljena je u 10:30 jer nije bilo kvoruma i zbog zahtjeva opozicije da se sjednica prekine. Tvrde – jasno je da gradonačelnik Milan Bandić bez Neovisni za Hrvatsku nema većinu. SDP-ovac Gordan Maras izbačen je iz Skupštine, jer nije zastupnik, a uoči nastavka sjednice je poručio:

“Pokazalo se ono što tvrdimo zadnjih tjedan dana – većine u Gradskoj skupštini nema. Povući ćemo sve naše točke, dogovor je da to napravi i pozicija, kako bi se što prije došlo do izbora za novu Skupštnu i da možemo tehnički doći do toga da na proračunu pokažemo ono što je svima evidentno da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nema većine”, istaknuo je Maras.

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak: “Zagrebački HNS i ja kao gradski zastupnik nećemo podržati Bandića u Skupštini, nismo ni do sada nećemo ni ubuduće. Mislim da nema nikakvog smisla da itko iz opozicije danas nastavi s radom sjednice i da time legitimitet Bandiću. To je po meni političko samoubojstvo opozicije u Zagrebu”, rekao je HNS-ov gradski zastupnik.

No u stanci koju je sazvao predsjednik Skupštine Andrija Mikulić pozicija i opozicija dogovorila je nastavak sjednice, uz povlačenje određenih točaka. Svi osim Neovisnih za Hrvatsku, no Mikulić tvrdi:

“Ovo je jedino moguće rješenje jer su svi shvatili da je interes naših sugrađana iznad svega. Bez obzira na Neovisni za Hrvatsku kvoruma će biti, sjednica će se održati. Donosit će se odluke”, rekao je Mikulić.

Sjednica je završila u svega nekoliko minuta, iduća je u prosincu, a svi čekaju proračun na dnevnom redu.