EKSPRESNA OBNOVA: Plenkovićevom predstojniku sređen stan u Zagrebu – evo što kaže

Iako građani većine potresom pogođenih područja već više od godine dana čekaju obnovu svojih domova, država je predstojniku ureda premijera Zvonimiru Frka-Petešiću u rekordnom roku obnovila stan oštećen u potresu, piše Nacional u novom broju.

Izvor: Media servis

Na te napise osvrnuo se sam Frka-Petešić koji tvrdi da su se početkom travnja suvlasnici okupili, pod vodstvom bračnog para Čurić jer je gospodin Luka Čurić građevinar, te dogovorili da se ide u konstrukcijsku obnovu i hitnu sanaciju.

“Bez uključivanja Državnih nekretnina kao jednog od suvlasnika, ta obnova zgrade ne bi bila moguća i stjecajem okolnosti ja sam u tom stanu, ali s time nemam veze niti sam bio na bilo koji način uključen o obnovu zgrade.”

Tvrdi da u procesu nije sudjelovao jer je najmoprimac, a nije siguran niti kakvu je naljepnicu imala zgrada, ali kaže zelenu.

“Znam da su suvlasnici sami pronašli izvođača radova, a što se tiče stana u kojem ja živim doznao sam da su Državne nekretnine imale svog podizvođača, budući da su oni jedan od suvlasnika.”

“Znači Vaš stan nije obnavljala ista tvrtka koja je kasnije obnovila cijelu zgradu?”, pitali su novinari.

“To je pitanje za Državne nekretnine, nisam upoznat s detaljima, ali to sam jutros shvatio”, odgovorio je Frka-Petešić.

Dodao je da se za vrijeme obnove selio u drugi stan te ne zna kada je točno počela obnova zgrade. “Da se Državne nekretnine nisu uključile, usporile bi obnovu zgrade” zaključio je Frka-Petešić.

“Koliko sam shvatio od gospođe Čurić, oni su procijenili da bi bilo jeftinije ako krenu prije jer bi kasnije cijene mogle rasti. Zbog toga nisu htjeli čekati nego krenuti što prije.”

Podsjetimo Frka-Petešić već neko vrijeme koristi državni stan od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba. Stanom upravlja tvrtka Državne nekretnine koja je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana.

S druge strane, nije raspisala i javnu nabavu za obnovu poslovnih prostora koji se koriste na istoj adresi i od kojih država ima financijske koristi. Treba napomenuti da je Zakon o obnovi nakon potresa donesen tek na jesen 2020. godine.