PODMETNULI MU EKSPLOZIV: Stradao 73-godišnjak u Vukovaru

Muškarac (73) iz Vukovara ozlijeđen je u nedjelju ujutro u eksploziji. 

Dojava o eksploziji nepoznate eksplozivne naprave u Vukovaru stigla je policiji u nedjelju ujutro u 8:15.

U eksploziji je ozlijeđena jedna osoba.

“Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite. Djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli su ozlijeđenog 73-godišnjaka u NMB Vukovar”, kažu u policiji.

Iz policije su potvrdili da su s ozlijeđenim muškarcem uspjeli razgovarati te da se on nalazi u svjesnom stanju, ali stanju šoka.

Protueksplozivne jedinice su na licu mjesta i očevid je u tijeku.

Nakon očevida PU vukovarsko-srijemska izdala je priopćenje:

Jutros u 8,15 sati zaprimljena je dojava o eksploziji nepoznate eksplozivne naprave u Vukovaru u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Na mjesto događaja odmah su upućene hitne službe, kao i policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli su ozlijeđenog 73-godišnjaka u NMB Vukovar.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su očevid kojim su utvrdili kako je nepoznati počinitelj tijekom noći 18./19. lipnja ispred ulaza u obiteljsku kuću u Zagorskoj ulici u Vukovaru postavio eksplozivnu napravu.

Otvaranjem vrata 73-godišnjak je aktivirao eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i zadala mu teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u NMB Vukovar.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela Teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Zaključno skrećemo pažnju da su policijski službenici protueksplozijske zaštite, uz pomoć službenog policijskog psa, poduzeli mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana.