EKSPLOZIJA U NJEMAČKOJ: Stradali vatrogasci i policajci – uhićen osumnjičeni

Deset vatrogasaca i dva policajca ozlijeđena su u eksploziji koja se dogodila u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke, izvijestile su lokalne vlasti.

Kako navode njemački mediji, vatrogasci i policija stigli su na poziv stanara koji su se zabrinuli zbog pretrpanog sandučića jednog od svojih susjeda koji živi u stanu s majkom, no kada su pokušali ući odjeknula je detonacija.

Područje je ograđeno, u zgradu su poslani naoružani policajci, a na okolnim balkonima postavljeni su snajperisti. Prema posljednjim informacijama napadač je svladan.

Kako prenosi Spiegel, policija je potom upala u stan i uhitila muškarca starog oko 60 godina. Čovjek je ozlijeđen. Je li ozlijeđen u eksploziji ili prilikom uhićenja zasad se ne može reći, rekla je glasnogovornica policije.

Na mjestu je također pronađeno mrtvo tijelo, rekao je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul (CDU) u unutarnjem odboru u državnom parlamentu. Bild piše da postoji mogućnost da je to majka uhićenog muškarca.