RAZNIO SE NA PLAŽI U SPLITU: “Halo, imam bombu” – javio se policiji

obojena svjetlost, plaža, split

Popularna splitska plaža Obojena svjetlost danas je ispražnjena, nakon što je jedan muškarac nazvao 192 i rekao da ima bombu.

“Halo, imamo bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da netko ne nastrada”, rekao je muškarac.

Policija je odmah djelovala, ispražnjena je plaža i ograđeno cijelo područje. Tu je i pregovarač iz specijalne policije koji pokušava odgovoriti nepoznatog od nakane.

Za sada policiji ne govori zašto sve to čini, a nije niti u policijskoj evidenciji.

“Na teren je upućena i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Radi se o poznatoj osobi, hrvatskom državljaninu, s kojim smo stupili u kontakt. Postupanje je u tijeku”, izvijestili su iz policije.

Nakon oko dva sata pregovaranja odjeknule su dvije ekplozije. To je potvrdila i policija. U tijeku je pregled mjesta eksplozije.

Portom je stiglo priopćenje PU splitsko-dalmatinske: “Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godisnjak je počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave”.

Iz policije kaži i kako su uključili i “sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu”.

 

Komentiraj