DVOSTRUKO UBOJSTVO U PLOČAMA: Ovo su detalji iz PU dubrovačko-neretvanske

“U nešto više od pola sata počinitelj je uhićen. Možda je sprječena i veća tragedija od ove koja se dogodila”, rečeno je na početku konferencije, koju je vodio načelnik Ivan Pavličević.

“PU je zaprimila više dojava da se čula pucnjava. Žurno se postupalo, na lokacijama su pronađena dva mrtva tijela. Prvo je pronađen maloljetnik 2005. godište, drugi je bio 52-godišnjak. Mjesta su udaljena oko 1 kilometar zračne linije”, navodi voditelj kriminalističke policije Zoran Tikvica. “Obje žrtve su usmrćene s više hitaca”, kaže.

“U posljednjih 10 godina je na području PU DNŽ evidentirano 12 ubojstava i sva su riješena. U Pločama su evidentirana tri ubojstva. Postojao je rodbinski odnos između jedne žrtve i počinitelja. Obojica su evidentirana u policiji, čak i po djelima s elementima nasilja. Posljednjih godina nismo imali evidencija o odnosima između žrtava. Postoji i veza između počinitelja i malodobne žrtve, na način da su roditelji žrtve jedno vrijeme bili susjedi. Evidentirano je jedno djelo prije osam godina”, rekao je Pavličević.

“Očevid još uvijek traje, a s obzirom da je počiitelj bio naoružan, možemo zaključiti da je spriječena veća tragedija. O motivima počinitelja možemo samo nagađati”, rekao je Pavličević.

“Nije bilo potrebe za zatvaranjem granica. Vrlo brzo smo zatvorili krug, upoznali smo policajce na granici kao i susjednu policijsku upravu”, dodaje.

“Učinjen je očevid nad tijelima žrtava, nad počiniteljem, oružjem i njegovim stanom. Utvrđeno je da je maloljetnik usmrćen prvi, oko 07:40 sati, dok je išao u školu. Druga žrtva je ubijena na svom radnom mjestu, oko 8 sati. Obje su žrtve ubijene s više hitaca. Slijedi autopsija i balistička istraživanja. Imamo indikacije o motivima, ali ne možemo govoriti o tome. Jedna od žrtava je brat osobe koju sumnjičimo da je počinitelj”, rekao je Tikvica.