DVOSTRUKA MJERILA: HDZ kritizira Milanovića, a Tuđman nikad nije bio na konstituirajućoj sjednici Sabora!

Predsjednik Franjo Tuđman nije bio na konstituirajućoj sjednici Sabora 7. rujna 1992., a na konstituirajuću sjednicu trećeg saziva 28. studenoga 1995. poslao je predstojnika svog Ureda Ivu Sanadera.

“Žao mi je što predsjednik Milanović nije, kao svi raniji predsjednici u 30-godišnjoj povijesti neovisne, slobodne, demokratske Hrvatske, došao na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora…. On je svojim nedolaskom zapravo na neki način povrijedio sve one koji su, kao i on, izabrani od naroda u instituciju koju valja poštovati, izjavio je opetovano kritiku na račun predsjednika Milanovića HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Naravno, to je samo jedna od serija HDZ-ovih kritika na račun aktualnog predsjednika, koji nije došao na konstituirajuću sjednicu Sabora.

Ali, kako piše Novi list, zaboravljuju kako ni Franjo Tuđman nije kao predsjednik bio niti na jednoj konstituirajućoj sjednici Sabora.

On je 1990. izabran u prvi saziv Sabora i stoga je 30. svibnja kao zastupnik došao na njegovo konstituiranje.

Tog dana su zastupnici izabrali Tuđmana za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske.

Ali, Tuđmana nije bilo na konstituirajućim sjednicama Sabora ni 7. rujna 1992. ni 28. studenoga 1995., što nedvojbeno proizlazi iz službenih stenograma.

Komentiraj