DVIJE SMRTI U BOLNICI “FRAN MIHALJEVIĆ”: U utorak preminula rodilja, u subotu dijete staro 23 dana!

Rodilja koja je bila zaražena covidom-19 te bila priključena na ECMO uređaj, tzv. umjetna pluća, preminula je jutros u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević.

Potvrđeno je to u utorak iz Ministarstva zdravstva koje ističe i kako se utvrđuju okolnosti smrti.

– Sve okolnosti navedenih smrti utvrđuju te će, nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti od strane Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević, poručili su iz Ministarstva zdravstva.

Ravnateljica Klinike Alemka Markotić u petak je na konferenciji za novinare Stožera rekla kako je više rodilja s težim oblikom covida-19 u toj Klinici na liječenju.

A onda i nova tragedija. U subotu je u istoj bolnici preminulo dijete staro samo 23 dana.

”Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti”, stoji u kratkom priopćenju iz Klinike.

Kako neslužbeno doznaje portal 24sata, dijete je bilo pozitivno na COVID, no bolnica istražuje uzrok smrti.

O smrti rodilje iz bolnice su izvijestili:

“Sa žaljenjem priopćavamo da je danas, 2. studenog, preminula bolesnica rođena 1979. godine, koja je nakon učinjene hitne sekcije i dovršetka trudnoće premještena u našu Kliniku zbog covid-19 pneumonije i teškog zatajenja kardiorespiratornog sustava.

U našoj ustanovi je započeta izvantjelesna oksigenacija (ECMO). U daljnjem tijeku boravka dolazi do multiorganskog zatajenja te bolest, usprkos poduzetim mjerama liječenja, završava smrtnim ishodom”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva koje je obitelji preminule izrazilo sućut.