NOVO O DVA UBOJSTVA: Postoji sumnja da su ubojstva u Slavonskom Brodu povezana

Ilustracija
Ilustracija

Dva muškarca ubijena su u Slavonskom Brodu u ponedjeljak u dva zločina, koje sada policija i povezuje.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske u srijedu su potvrdili kako postoji sumnja u povezanost dvaju ubojstava u Slavonskom Brodu.

“Možemo potvrditi da postoji sumnja da su ovi događaji povezani”, izjavila je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske gdje istražuju više osoba osumnjičenih za ubojstvo dvojice muškaraca, čija su trupla pronađena u ponedjeljak na odvojenim lokacijama.

Zbog tijeka istrage, glasnogovornica nije mogla potvrditi je li policija već pritvorila osumnjičene za ubojstvo dvojice muškaraca.

Podsjećamo, policiji je poslije 15 sati u ponedjeljak dojavljeno da je pronađen mrtav 49-godišnjak u brodskoj Ulici Vatroslava Lisinskog. Dojava o drugom zločinu stigla je u policiju oko 20.45 sati, kada je pronađeno tijelo 80-godišnjaka u Reljkovićevoj ulici u Slavonskom Brodu.

“Postoji sumnja da se radi o nasilnoj smrti i u jednom i u drugom slučaju, koji su nevezani.”

U zajedničkoj suradnji policije i županijskog državnog odvjetništva slijedi očevid, odnosno kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja događaja, kao i obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti”, doznaje se od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija i dalje tretira dva ubojstva kao dva nepovezana slučaja, a tijela s navodno ubodnim ranama su prevezena na patologiju slavonskobrodske bolnice.

Franjo Kopunić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu potvrdio je da je starija žrtva pronađena u obiteljskoj kući. “Nađen je u ležećem položaju, na leđima, a uzrok smrti su višestruke ozljede mehaničkim predmetom”, rekao je Kopunić.

Tijelo starijeg muškarca u ponedjeljak oko 20,45 sati pronašle su susjeda i podstanarka, jer im je postalo sumnjivo da starac nakon što je pao mrak nije palio svjetlo. Kako se doznaje, izboden je čak 20 puta nožem.

Istog dana oko 15 sati tek petstotinjak metara od mjesta prvog zločina, u derutnoj kući, pronađen je ubijeni 49-godišnjak. I u ovom je slučaju riječ o nasilnoj smrti, a na tijelu su navodno uočene ubodne rane.

Susjedi za žrtvu tvrde da je bio sklon čestom opijanju i da su se kod njega okupljale osobe sličnih sklonosti. Policija još traga za počiniteljima oba zločina koje vode kao dva odvojena slučaja.

Tko je ubojica, ili ubojice, jesu li ubojstva povezana i kako su se ugasili životi dvojice Brođana, 49-godišnjeg Marinka Tomića i 80-godišnjeg Luke Ćosića, istražitelji tek trebaju rasvijetliti.