ĐURASEK IZ UKRAJINE: Situacija je ovdje normalna, ništa ne ukazuje na rat

Ne nazire se kraj napetostima u rusko-ukrajinskoj krizi. Unatoč brojnim sastancima lidera svjetskih sila, diplomatski napori još uvijek nisu urodili plodom.

Izvor: Media servis

Zapadni mediji prenose kako bi Rusija u invaziju mogla krenuti već u srijedu, 16. veljače. S druge strane, Moskva to naziva “histerijom Bijele kuće”.

Aktualnu situaciju u Ukrajini za Media servis je komentirao igrač zagrebačkog Dinama na posudbi u Dnipru-1 Neven Đurasek.

“Situacija u Ukrajini je sasvim normalna. Za sada ne vlada nikakva panika. Klubovi u Ukrajini i moj klub dovode nove igrače. Nije da igrači bježe iz Ukrajine, već čak i dolaze novi. Ukrajinska Vlada govori da je sve pod kontrolom i da će sve biti u redu. Iz prve ruke ništa ne ukazuje da bi moglo doći do rata.”

Kaže nam kako su se veća panika i strah razvili u okolnim zemljama. Ipak, kaže kako je sve moguće.

“Moguće je da će doći do rata. No, nekako s moje nogometne strane mi je to teško za povjerovati jer velikani poput Šahtara dovode igrače za 15 milijuna eura i nezamislivo mi je da sada dođe do rata. Ali vidjet ćemo. Ako se situacija naglo promijeni, klub je tu da nas obavijesti i da nam kaže što nam je činiti.”