DUGOGODIŠNJI DIREKTOR PODRAVKE: Preminuo je Pavle Gaži u 95. godini

Jutros je u Koprivnici u 95. godini života preminuo Pavle Gaži, dugogodišnji generalni direktor Podravke te dobitnik Nagrade za životno djelo i nagrade Počasni građanin grada Koprivnice.

Pavle Gaži, dipl. inž., dugogodišnji generalni direktor Podravke d.d., punih 21 godinu (od 1957. do 1978.), sa svojom inicijativom, entuzijazmom i vizijom razvoja bio je osnovna poluga stabilizacije i razvoja Podravke u modernu prehrambenu industriju. Jedan je od ljudi koji su najzaslužniji za njezin jak i brzi uspon te samim time razvoj Koprivnice i koprivničke Podravine.

Svojim djelovanjem je preobrazio način života svog kraja pretvarajući Koprivnicu od malenog gradića do grada s najvećom i najjačom prehrambenom industrijom. Uz njegovo ime vežu se i mnoge aktivnosti u prosvjeti, zdravstvu, sportu, kulturi – od Galerije u Hlebinama, novih škola do turističkih objekata po kojima je Koprivnica danas prepoznatljiva (Pivnica Kraluš, Podravkin rekreacijski centar – PRC). S najbližim suradnicima krenuo je s novim tehnologijama i proizvodima koje su marketinški integrirali u postojeći sustav i gastronomski prilagodili domaćem i vanjskom tržištu. Dobar primjer su neki dugovječni proizvodi, a najbolji je upravo Vegeta, najpoznatiji Podravkin proizvod koji ove godine slavi 60 jubilej.

„Hod po trnju bio je sve više iza nas, išlo se prema zvijezdama. Stvorili smo si ugled, kao najdragocjeniji kapital što ga čovjek može poželjeti. Podravina je propjevala: Podravka za danas, Podravka za sutra, Podravka za svaki dan…. „, „Nije najbitnije kakav smo svijet našli već kakvoga i kome ostavljamo“, riječi su Pavla Gažija, koji je zbog izuzetnog doprinosa razvoju gospodarstva, a time i grada Koprivnice 2000. godine dobio Nagradu za životno djelo i 2019. godine za Počasnog građanina grada Koprivnice, stoji na stranicama Grada Koprivnice.

Komentiraj