DUGE CIJEVI U ZAGREBU: Pali članovi narkobandi iz BiH – imali prostpr na Trešnjevci

Državljani BiH, njih dvojica, navodno članovi narkobandi iz te države, uhićena su na zagrebačkim Srednjacima gdje su u utorak akciju provele policijske snage naoružane dugim cijevima, a u pretragama je korišten i pas za otkrivanje droga.

O svemu je PU zagrebačka priopćila:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine starosti 38 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Sumnja se da su, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakiravali u prostorima koje su koristili na području Trešnjevke.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i garaže na Trešnjevci kojima su se osumnjičene osobe koristile te je pronađeno ukupno 229,9 grama marihuane, 56,1 grama kokaina, 39,8 grama heroina, 699 grama punila, a koja droga je bila namijenjena daljnjoj prodaji te pet vaga za precizno mjerenje težine.

Ujedno je pretragom pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jedna elektrodetonatorska kapisla zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.