DRŽAVNOJ ODVJETNICI: Još ne znamo što se dogodilo na dan smrti Bandića – piše Juričan

Glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek napisao je otvoreno pismo redatelj i politički aktivist Dario Juričan, koji podsjeća kako su prošla 253 dana od prijave za navodno sumnjive okolnosti smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali odgovora još nema.

Ovo je pismo objavljeno na Facebooku:

OTVORENO PISMO GLAVNOJ DRŽAVNOJ ODVJETNICI ZLATI HRVOJ-ŠIPEK
Studija slučaja: Mile El Ćapator

Draga moja Zlato!
Opet ti pišem jer mi je puno toga na srcu. Ti mi oprosti ako možeš.

1. DANI SLAVE MILETA EL ĆAPATORA
Prvo da pohvalim nevjerovatan trud koji je tvoja firma uložila 2019./20. da se Miletu El Ćapatoru stane na kraj. To da detalji istrage nisu procurili pa smo dobili raw feed razgovora iz njegova automobila je pravi mali podvig i pokazuje da institucije znaju raditi svoj posel, samo ako žele.
Hvata me zato tugica što El Ćapator nije uhapšen krajem 2020. ili početkom 2021., iako je tada bilo dovoljno materijalnih dokaza da trune u Remetincu, već je dotični preminuo. Ili, kako je rekla njegova sljedbenica Jelena Pavičić Vukičević: „Napustio nas je jedan od najvećih među nama. Njegovo ime bit će upisano zlatnim slovima. To je političar koji je obilježio našu suvremenu povijest. Postao je najveći nakon Franje Tuđmana.“ Ili još bolje, iz usta drugog člana sljedbe, Pavla Kalinića – “ne da je Bandić jači od Putina, nego je duplo jači od Tuđmana!”
Ali nema žurbe, Zlato moja. Nikada ne treba prerano zakukirikati da se ne završi u loncu…

2. MISTERIJ SMRTI
Od podnošenja kaznene prijave građanina Perka o sumnjivim i nerazriješenim okolnostima El Ćapatorove smrti prošla su 253 dana. Puna 253 dana od prijave za smrt drugog najvažnijeg Hrvata u povijesti!
Barunicacastellovski lik dr.sc. Natalije Price koji je zadnje sate proveo s Ćapatorom danas daje izjave da je o smrti El Ćapatora saznala kao i mi – “iz medija”. Njegove nas pajde i dalje opširno farbaju kako je pokojnik tu kobnu večer pričao o visibabama, iako barunici svijeću držali nisu.

Oni pišaju po nama, moja Zlato. Oni pišaju i po tvom radu.
Koliko točno treba vremena da se ispita jedan jedini lik koji je bio s El Ćapatorom? Očito niti 253 dana nisu dovoljna. Pa El Ćapator više nije u vladajućoj koaliciji, nije više niti živ – vrijeme je da se osokoliš i prihvatiš svog posla, Zlato.

3. GROB NA TRAVNJAKU
El Ćapator puno prerano umire i biva pokopan na Mirogoju. Ali ni to nije moglo proći bez masne muljaže i prevare.

Pa ti sad nemoj u Remetinec poslati Jelenu Pavičić Vukičević, držačicu ljestvi prije i poslije smrti El Ćapatora, potpisnicu prijedloga i poticateljicu da se za ukop te znamenite osobe dodijele grobna mjesta ispred zaštićenih mirogojskih arkada, na travnjaku gdje nikakav grob nikad nije bio planiran.

Zlato, skrećem pozornost na par detalja. Jelenin prijedlog Gradskim grobljima nosi datum od 1. ožujka 2021. (ponedjeljak) i nejasno je kako je Zavod za zaštitu spomenika kulture mogao izdati rješenje o odobrenju zahtjeva dan ranije, 28. veljače (nedjelja), što otvara osnovanu sumnju u krivotvorenje dokumenata, a koja povlači kaznenu odgovornost, i to ne samo Jeleninu. Osim toga, 28. veljače, dan kad je El Ćapator preminuo, bila je nedjelja, a teško da bi troma elćapatore gradska administracija na neradni dan donijela cijeli niz dozvola, nužnih da već u ponedjeljak na travnjaku bude iskopano izmišljeno grobno mjesto.

Eto Zlato, u ovoj maloj tročinki vidi se kak’ se (ne) dela.
Ja sam se sa svoje strane spreman angažirati i u sklopu ugledne tvrtke Milan Bandić usluge protuusluge jdoo napraviti mali DORH-ov odjel. Onako kako DORH ugošćuje EU tužiteljstvo. Janjetina i prijevoz su uključeni. A bavit će se statističkim zatvaranjem slučajeva visokoprofilnih HDZ-enjara. Tu si ti jaka u spinanju.
Moji koordinatori bit će jazavci Mladen Bajić i Darko Klier.
Čekam da mi se javiš.

I da ponovim, ja osobno ti sve opraštam, Zlato, jer znam kako si žestoko navalila na tajne vlasnike radijskih postaja i Organizaciju.

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!
Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!