DRŽAVNI STANOVI ZA SITNI NAJAM: Frka-Petešić nije jedini, evo i drugih povlaštenih dužnosnika

Mnogo je buke podignuto oko predstojnika premijerova ureda Zvonimira Frke-Petešića koji je dobio od države službeni stan na korištenje od 96 četvornih metara za 483 kune mjesečno.

Ali, u stanovima su i drugi, pa tako drugi najveći državni stan od 93,69 četvornih metara koristi Vedrana Šimundža-Nikolić, pomoćnica ministra pravosuđa, a plaća najam 468 kuna mjesečno, piše Jutarnji list.

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, koristi stan od 92,64 četvorna metra i plaća ga 463 kune. Mario Banožić, ministar obrane, je u stanu od 92,26 četvorna metra za najam od 461 kune.

Ministar prometa Oleg Butković prebiva u 66,75 četvornih metara u Ilici, a prebivalište ima u Novom Vinodolskom, ali boravište nije prijavio u Zagrebu. Novi Vinodolski ima stopu prireza od sedam posto. Da je kojim slučajem prijavio boravište u Zagrebu, Butković bi mjesečno plaćao oko 380 kuna više prireza, piše list.

Saborski zastupnik i predsjednik Mosta, Božo Petrov koristi stan od 66,75 četvornih metara, prebivalište mu je u Metkoviću, gdje je osam posto prireza i da je prijavljen u Zagrebu, plaćao bi 334 kune više. I njegov kolega Nikola Grmoja koristi stan od 62,3 četvorna metra, ima prebivalište u Metkoviću, prijavio je boravište u Zagrebu, kao i Mostov Marin Miletić, koji je iz Rijeke, ali ima boravište u metropoli.

Naravno, još je cijeli niz dužnosnika koji su se “snašli”, a detaljnije možete naći OVDJE.