DRUŠTVO PRIJATELJA HAJDUKA PISALO MINISTRU: Niste kažnjavali HDZ-ove članove, samo nas!

torcida, hajduk

Društva prijatelja Hajduka otvorenim su se pismom obratili ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

obraćamo vam se nezadovoljni zbog selektivne primjene zakona, zamijećene kod sankcioniranja paljenja baklji. Policija je proteklih dana krenula, očigledno koordinirano, u obavijesne razgovore i pisanje kazni ljudima koji su u posljednjih desetak dana palili baklje zbog proslava Hajdukova rođendanskog jubileja, osnivanja društava prijatelja Hajduka te upozoravanja na nepravilnosti u nogometu.

Iako su Hajdukovi navijači uvijek spremni snositi sve sankcije za svoje postupke, u ovom slučaju bode u oči ogromna selektivnost MUP-ovih zaposlenika.

Nisu kažnjavali članove HDZ-a koji su bakljadom u Dubrovniku dočekali predsjednika stranke u predizbornoj kampanji, ne kažnjavaju svatove koji svaki vikend pale baklje, ne kažnjavaju razne udruge građana koje na svojim proslavama koriste ista sredstva prilikom proslava jubileja i uredno ih objavljuju putem društvenih mreža i internetskih portala.

Kažnjavaju se samo navijači Hajduka, u trenutku dok su jedna od rijetkih svijetlih točaka društva.

Naši prijatelji svoje kazne će platiti, sukladno zakonskim propisima, a od Vas očekujemo da se ti zakoni primjene na sve. Nadamo se i uklanjanju ljudi iz represivnog sustava, koji nedvojbeno pripadaju kamarili prijatelja vlasnika većine domaćeg nogometa. I za kraj, koristimo ovo pismo kako bi Vas javno upitali kada ćete početi primjenjivati Zakon o sportu, uključujući sankcije koje isti zakon predviđa?

Zastrašiti nas se ne može nikakvim represijama. Hajduk živi vječno!

U potpisu su brojna društva prijatelja Hajduka iz Hrvatske i svijeta.