DRUŠTVO: Lazar Grujić – Jahači apokalipse iz pete kolone

lazar_grujic_05

Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika

Ne tako davno, da se ne bi mogli sjetiti, predsjednik Hrvatske vlade je najavio otkup INE i povratak u hrvatsko okrilje. Nakon toga je u nekoliko navrata izjavio kako su novci osigurani i da se samo čeka pravni slijed događaja. I izgleda da ga nismo dočekali!

Naime u ovim apokaliptičnim vijestima kojima nas mediji svakodnevno bombardiraju sa svih strana nezapaženo je promakla vijest o novoj upravi INE. Pojašnjenja radi predstavnicima hrvatske strane istekli su krajem ožujka mandati i na prijedlog vlade imenovani su novi članovi. Preciznije i stari član koji se preziva Dalić što posve jasno označava kako afera Borg i toliko hvaljena operacija Agrokor  još uvijek predstavlja za nekoga batinu, a za nekoga mrkvu.

No zanimljivije je i kako je članom uprave postao rođak dužnosnice u Vladi RH, a treća  članica bivša direktorica LNG Hrvatska uz koju se vežu brojne afere. No prema našim informacijama za avansiranje je vjerojatniji razlog njezin dosadašnji angažman u MOL-u kroz jednu slovačku firmu! I tako smo dobili novu upravu manje više skrojenu prema mađarskim željama i konačno se možemo, u vrijeme kada je mađarski predsjednik donio odluku o nacionalizaciji poduzeća, od nje i oprostiti.

No zabrinjava nas što to neće biti kraj gospodarskog urušavanja Hrvatske jer široj javnosti poznati trojac koji iza toga stoji ide dalje. Ako kažemo da je na redu Petrokemija Kutina vrlo je lako zaključiti o kojim se ljudima radi i za njih se može ministre Beroš  doslovni reći kako su peta kolona.

Dok se vi i vaši suradnici te ostali članovi Stožera civilne zaštite svakodnevno izloženi brojnim nedaćama i problemima koje pokušavati rješavati pored vas su ljudi koji ne misle na vaš način. Njih nije briga za zdravlje nacije, gospodarski oporavak, a niti za solidarnost jer do sada nismo čuli kako su izdvojili osobna financijska sredstva nekome kome je to ovog trenutka potrebno.

Oni su jahači apokalipse u ovim vremenima i misle da im nitko i ništa ne može. U stvari riječ je o šačici pohlepnika koja koristi svaku priliku za ostvarenje svog minornog cilja koji se sastoji samo u stjecanju i gomilanju. No politički zaklon ih neće vječno štititi, a osim pravnih i sudskih postupaka mogu očekivati i radikalnije metode. Naime brojni stručnjaci i psiholozi najavljuju bijes naroda i efekt mase nakon što završi prisilno mirovanje, prestanak rada i zarađivanja, a započne briga za osnovno preživljavanje.

Uvjereni s druge strane kako nakon završetka ove krize ništa više neće biti jednako kao prije mi se u Stranci umirovljenika pripremamo da konačno razotkrijemo brojne negativce i korumpirane osobe koje su se uvukle u politički život Hrvatske. U tome nam pomažu i naši mnogi sugrađani brojnim informacijama, materijalnim dokazima i upozorenjima tako da će politička jesen biti vrlo zanimljiva.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije.

 

 

 

 

 

Komentiraj