DRUŠTVO: Branko Vukšić – Oni imaju svoju državu, a “slušajevi” doktora Kedže i bivšeg ministra Horvata to potvrđuju

MLADI BJEŽE IZ HRVATSKA JER SMO POSTALI ZEMLJA APSURDA. POTVRĐUJU TO I DVA (OD TISUĆA) POSLJEDNJA, NAOKO NEPOVEZANA SLUČAJA: KEDŽO I HORVAT.

Piše: Branko Vukšić

Ultimate fighter dr. ANTE KEDŽO, nakon što je davio medicinsku sestru, nakon što ju je bacio na pod i tukao, nakon što joj je slomio ruku… rekao je policajcima da ne žali zbog svog razbojstva. Prvo je taj dr. ultimafajter prijavljen zbog narušavanja reda i mira, a tek nakon pritiska javnosti, medija, policija ga je privela, te poslala sucu istrage.

I što je napravio sudac istrage? Pustio dr. ultimafajtera, koji već radi u KB Dubrava!?

Dakle, liječnik koji je “slabih živaca”, koji zna biti izrazito bijesan i koji bi ponovio to što je učinio sestri: davio, slomio, tukao… i dalje može raditi u bolnici?!

Kako, pobogu? Tako što “nadležne institucije” ne rade svoj posao.

Svoj posao nije odradio sudac istrage. Jer, pustiti na slobodu “izrazito bijesnog” liječnika bez da mu se zabrani rad u bolnici, barem privremeno, je davanje mogućnosti da prebije, slomi, iscipelari nekog tko ga krivo pogleda, ili mu – možda – postavi – neugodno pitanje.

Svoj posao ne shvaćaju dovoljno ozbiljno ni u bolnici u kojoj ultimafajt liječnik radi, a to je kninska Opća bolnica “Hrvatski ponos” (mogu biti ponosni na Kedžu!). Jer, kaže ravnateljica, zabranila bi mu rad da je nekog pretukao na poslu… Ali nije. Premlatio je medicinsku sestru u drugoj medicinskoj ustanovi.

U KB Dubrava, gdje Kedžo specijalizira radiologiju, pravdaju se da oni ne mogu poduzeti nikakvu stegovnu mjeru, jer nije njihov zaposlenik!? Mogu mu uskratiti mogućnost daljnje specijalizacije. Ali neće. Čekaju.

A tko može ultimafajteru išta? Policija, koja je prvo okvalificirala Kedžino premlaćivanje medicinske sestre narušavanjem javnog reda i mira (oprosti im bože, ne znaju što rade).

Može DORH, koji pak se u takvim slučajevima pali na kurblu. I može Hrvatska liječnička komora, koja je često sporija i od DORH-a, te često liječnicima progleda kroz prste.
Dakle, osuđeni smo na ultimate fightera, pa se moramo – kad odlazimo liječniku – spremati i za ultimate fighting.

Drugi slučaj koji bjelodano svjedoči o razlozima bježanije iz Hrvatske mladih, obrazovanih i hrabrih je zapošljavanje bivšeg ministra DARKA HORVATA u “Končaru”, tvrtki koja je u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova, te, manjim dijelom, države.

Iako je Horvat USKOK-ov osumnjičenik, jedini ministar koji je za aktivne ministarske službe odveden u pritvor s lisicama na rukama, iako je bio jedan od najlošijih ministra u povijesti ne samo hrvatskih, već i svih europskih vlada, “Končar” ga je “odabrao” kao najboljeg!?

Tko je šef “Končara”? HDZ-ovac, naravno.

I za direktora HDZ-ovca nema na natječajima boljeg od onog koji posjeduje člansku iskaznicu stranke koja ga je postavila na direktorsko mjesto. Nema jače kvalifikacije i diplome od prave iskaznice. E, sad će netko reći; pa fondovi su većinski vlasnici “Končara”… Jesu, ali i na njih, kao i na sve ostalo, pravo raspolaže HDZ. Dakle, da Horvat nije HDZ-ovac, ne bi nikad kao osumnjičen za kriminal (a pogodovanje jest kriminal) bio izabran za savjetnika ili na radno mjesto inženjera. S tim da je Horvat dokazao svoju nekompetentnost kada je bio ministar. I takav, nesposoban i u mutne poslove umočen, bio je najbolji na natječaju?!

Kakvi su onda bili ostali?!

Naravno, oba su slučaja dokaz da smo moralno potonuli na dno dna, u mulj, u nigdinu, u tminu, u kojoj se snalaze samo muljatori. I to je njihova država, a mi ostali, samo smo nepoželjni gosti.