DRSKA PROZIVKA: Milorad Dodik izvrijeđao Karamarka zbog potpore Komarici

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslao je oštre poruke prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku nakon što je u intervjuu Media servisu dao bezuvjetnu potporu banjalučkom biskupu Franji Komarici, a upravo nakon Dodikovog verbalnog napada.

Nakon što je biskup Komarica prošloga tjedna podsjetio na progone više od 150 tisuća Hrvata s područja današnje Republike Srpske te ih usporedio s Bleiburgom, verbalno ga je napao Dodik i zaprijetio mu čak i sudskim progonom. Prvi potpredsjednik Vlade u intervjuu za Media servis Komarici je dao jasnu potporu.

“Apsolutna podrška ocu biskupu Komarici. Neka gospodin Dodik kaže koliko se Hrvata vratilo u srpski dio kojemu je on predsjednik, koliko se Bošnjaka tamo vratilo, kako je uopće nastala ta kreacija. Daytonski sporazum je zaustavio borbene aktivnosti ali nije riješio probleme u BiH. Ono što je neki dan doživio gospodin Reiner tamo to je pokušaj ponižavanja jedne zemlje, sve to skupa nije dobro. Gospodin Dodik bi trebao raditi na dobrim odnosima sa svima, i Bošnjacima i Hrvatima, najprije u BiH, a onda isto tako kao čovjek koji je građanin BiH, raditi na tome da gradi mostove i s Hrvatskom s kojim je na neki način BiH prirodno vezana i prometno i gospodarski. Kao što mi sve radimo da imamo dobre odnose i sa Srbijom i sa Slovenijom i s Mađarskom u konačnici,” rekao je Tomislav Karamarko u intervjuu za Media servis.

“Nije bilo nikakve potrebe da se banjolučki biskup i prvi potpredsjednik hrvatske vlade uopće bave takvim temama jer su Srbi i Hrvati riješili svoje međusobne odnose”, poručio je Dodik za banjalučke “Nezavisne novine” dodavši kako je Karamarko time pokušao skrenuti pozorost “s obiteljskih problema koje ima u Hrvatskoj”.

Potom je i sasuo uvrede na račun prvog potpredsjednika Vlade kojeg je povezao sa zločinima ustaša nad Srbima. “Ako me Karamarko pita na čemu je nastala Republika Srpska, onda ću mu reći da je nastala u želji srpskog naroda da se obrani od ideologije ustaštva koja je 500 tisuća Srba odvela u Jasenovac, a Karamarko nastavlja tu vrstu politike u samoj Hrvatskoj”, rekao je Dodik koji pak imao samo riječi hvale za hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović rekavši da se za njezinog posjeta Banjoj Luci pokrenuo ozbiljan dijalog, javlja Media servis.