DRASTIČNE KAZNE: U Zagrebu vozili pijani ili bez dozvole – 50 dana zatvora i debelo po džepu

Upravljali osobnim automobilima pod utjecajem alkohola iako je 38-godišnjaku bila na snazi mjera zabrane upravljanja, a 29-godišnjak vozački ispit nije niti položio.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

U srijedu, 23. prosinca 2020. godine oko 21 sat u Branimirovoj su ulici policijski službenici zaustavili 38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom bez istaknutih registarskih oznaka.

Daljnjom je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja iako mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako, utvrđeno ja da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,30 g/kg).

Zbog počinjenih je prekršaja na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna te kaznom zatvora u trajanju od 50 dana uz uvjet od 12 mjeseci.

U četvrtak, 24. prosinca oko 00.50 sati je 29-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

U Ksaverskoj su ga ulici tijekom redovne kontrole zaustavili policijski službenici i provjerom utvrdili da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,32 g/kg) i to unatoč činjenici da nije položio vozački ispit za upravljanje vozilima B kategorije.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna.