DRASTIČNA KAZNA ZA ERCEGA: Pogledajte do kada ne smije na teren najbolji napadač Istre

Drastičnu kaznu dobio je igrač nogometnog kluba Istra 1961 Ante Erceg nakon utakmice s Rijekom u Puli.

Najbolji strijelac Istre kažnjen je od disciplinskog suca SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alana Klakočera, sa šest tisuća eura i zabranom igranja na čak devet prvenstvenih ili kup utakmica zbog: 1. Isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Istra 1961 – Rijeka.

Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja PNI (pravila nogometne igre) te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje: kazna zabrane igranja na jednoj (1) prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura

2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4.000,00 eura 3.

Psovanja suca riječima ”J…m vam majku sto puta lopovsku“, nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena, nakon utakmice prišao sucu i psovao istog riječima “J…m vam majku lopovsku“ te raznim drugim pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st.1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri (5) prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3.500,00 eura.

Kazna počinje teći od 4. ožujka 2023. godine.

Zbog pirotehnike Hajduk je kažnjen s 4350 eura, Dinamo mora platiti 1750, a Rijeka 880 eura, dok je Istra zbog pirotehnike i diskriminirajućeg ponašanja dobila kaznu od 4050 eura.