DRAMATIČNO U SAMOBORU: Urušilo se tlo ispod zgrade izgrađene prije pet godina

Kako je izvijestilo Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske u Samoboru došlo do urušavanja zgrade.

Sinoć oko ponoći zaprimljena je dojava stanara zgrade u Samoboru da je osjetio podrhtavanje i izašao iz zgrade te vidio kako je došlo do urušavanja tla u dvorištu stambene zgrade.

Vizualnim pregledom utvrđeno je da je sa stražnje strane zgrade došlo do urušavanja tla površine 5×4 metra, nepravilne dubine (na najdubljoj točci oko 270 cm), te se vide oštećenja kanalizacijskih cijevi u dubini tla.

Zgrada je sagrađena prije otprilike 5 godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade.

U zgradi žive tri obitelji, ukupno 11 stanara, koji su napustili zgradu i pronašli privremeni smještaj. Obavještene su nadležne službe.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Samobor, gradonačelnica Grada Samobora i njezin zamjenik – načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, Plinare i HEP-a.

Mjesto događaja osiguravaju službenici PP Samobor. U jutarnjim satima na teren će izaći građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide, priopćila je Civilna zaštita.