DRAMA U SINJU: Muškarac prijetio da će kuću dići u zrak – na kraju se predao

Jedan se muškarac u Sinju zatvorio u kuću i prijeti eksplozijom, javila je policija.

“Nakon zaprimljene dojave o oštećenju vrata na kući u Sinju u ulici Stjepana Radića, dolaskom policijskih službenika vezano uz događaj, oko 12 sati muškarac se zatvorio u kuću, ne dopušta ulazak policijskih službenika i prijeti da će izazvati eksploziju, priopćila je policija.

Prema informacijama kojima raspolaže policija, muškarac je sam u stanu. Policijski službenici su osigurali mjesto događaja i pozvan je pregovarač, koji je stigao na mjesto događaja”, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policija je identificirala muškarca, radi se muškarcu koji inače živi u toj kući.

Oko 12:55 sati muškarac zabarikadiran u kući nazvao je redakciju sinjskog HIT radija, javlja Slobodna Dalmacija.

“Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, neriješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu”, ispričala je novinarka Božena Romac.

U okolici je zbog svega obustavljen promet, a evakuirana je i obližnja škola.

Roditelji Osnovne škole “Marka Marulića” su obavješteni da ne šalju djecu u školu.

Neslužbeno, riječ je o muškarcu u dobi od 72 godine.

Na kraju se muškarac predao, a policija je objavila:

“Obavještavamo Vas da se nakon pregovora s policijskim službenicima 72-godišnjak predao, te nije bilo potrebe za nasilnim ulaskom u stan. U ovom trenutku isti se nalazi u policijskoj postaji, te je u tijeku kriminalističko istraživanje”.