DRAMA U MAKSIMIRU: Brodić matirao Rijeku s 11 metara u 95. minuti!

Dinamo i Rijeka na Maksimiru su igrali derbi 24. kola SuperSport HNL-a. Riječani su stigli u Zagreb kao vodeća momčad lige ispred Hajduka, koji je remizirao s Varaždinom.

Dinamo u prvih 10 minuta djeluje opasnije. U 10. novi korner za Dinamo i bilo je opasno pred golom Labrovića, ali Smolčić je blokirao ubačaj Hoxhe. U 13. kontra Dinama, Kaneko je poslužio Ristovskog koji je opalio, ali u blok. U nastavku napada Petković puca pokraj gola.

U 17. Fruk je požutio jer je udario Mišića. U 20. minuta posjed je na strani Dinama.

Onda u 25. brza kontra Rijeke. Ivanović stiže do lopte i Nevistić istrčava, Ivanović pada, Bel daje žuti karton Nevistiću, dok gosti tvrde da je mogao ovo biti i crveni. Nakon provjere VAR-a Bel je poništio karton jer nije bilo prekršaja golmana Dinama.

U 39. Bogojević je stvorio gužvu pred golom Dinama, lopta se odbija do Smolčića koji s metara puca snažno preko gola.

U sudačkoj nadoknadi sjajna akcija Dinama, odličan udarac Petkovića i kada je vratar Labrović bio već svladan, Radeljić je izbacio loptu sa same crte.

U nastavku ulazi Mirko Marić za Rijeku i u 47. zabija glavom nakon ubačaja. Ali, VAR kaže da je bio u zaleđu.

U 53. sjajna prilika za Dinamo. Sučić se fino  okrenuo i ubacio oštru prizemnu loptu koja je stigla do Kaneka, a on ne koristi čisti zicer, da loptu samo gurne u gol, Kao da ga je lopta iznenadila. Odmah potom Petković je opalio ali preko gola.

U 56. kontra Rijeke i sjajno puca Pjaca. ali Nevistić skida iz kuta. Kao da su i jedni i drugi odlučili pobijediti. Špikić ulazi umjesto Kaneka, a Ademi umjesto Sučića. Minuta je 57.

Minuta je 60. opasno je sad bilo u 16 metara Rijeke. Baturina iza Bogojevića za Špikića, ali Labrović mu sjajno ulazi u blok.

U 62. Pašalič koji je tek ušao kod Rijeke probio je desni bok, ubacio je na Marića na pet metara, ali ovaj petom puca pokraj vrata.

U 71.  šansa za Dinamo. Baturina je krasno prošao, poslao je povratnu za Ademija, koji je malo izgubio kontrolu nad loptom. Ona je stigla do Špikića, a njegov udarac blokira Mitrović. Minutu kasnije Baturina atraktivno poluškaricama puca, ali pokraj gola.

Dinamo je sve goropadniji, sve opasniji. Brodić umjesto Petkovića, Vidović umjesto Hoxhe. Pokušava se doći do pobjede.

Izmjene i kod Rijeke Goda mijenja Bogojevića, a Petrović umjesto Fruka.

Rijeka se uspješno brani i čuva bod. Ali Rijeka i prijeti kontrom.

I kada su svi mislili da je kraj u 94. je penal za Dinamo. Goda je srušio Špikića. Siguran strijelac je Fran Brodić.

Sastav Rijeke
Rijeka: Labrović – Mitrović, Radeljić, Bogojević, Smolčić – Selahi, Hodža – Fruk, Grgić, Pjaca – Ivanović

Sastav Dinama
Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković – Sučić, Mišić, Baturina – Kaneko, Hoxha, Petković

Tablice omogućuje Sofascore