DRAMA U GRADSKOM VRTU: U pravom derbiju Osijek bolji od Hajduka

Osijek i Hajduk sastali su se u posljednjoj utakmici sedmog kola SuperSport HNL-a. 

Hajduk je iznenadio što će u sastavu biti i Livaja, koji je jutros doznao da mu je u prometnoj nesreći poginuo otac. Krenuli su žestoko i Hajduk i Osijek. U 17. velika prilika za Biuka koji je pucao s pet metara nakon ubacivanja Livaje, a Ivušić je to obranio.

Osijek je poveo u 23. minuti a zabio je Leovac. Mile Škorić je našao Kleinheislera, koji je probio lijevu stranu i dao povratnu loptu za Leovca. On puca prizemno u nebranjeni kut Sentićeve mreže.

Potom poluprilike s ubačajima s obje strane, ali bez velike opasnosti po vratare. A onda kazneni udarac za Osijek. U sjajnoj je akciji bio danas raspoložen Kleinheisler, koji je uletio u 16 metara, a onda ga ruši Grgić. Sudac pokazuje na bijelu točku, a pogađa Beljo za 2:0.

Leovac je zabio za 1:0.

U drugom poluvremenu zamjene. Kod Hajduka su izašli Biuk i Lovrencsics, a ušli Sahiti i Mikanović, a kod Osijeka je umjesto ozlijeđenog Škorića ušao Barišić. U 52, pokušava Hajduk, Melnjak ulijeće u Ivušića i prekršaj na vrataru. Hajduk se posve probudio. u 55. dobra akcija, Sahiti zabija, ali je prije toga Kalik bio u zaleđu.

Odlična akcija Hajduka prekinuta je zbog zaleđa te je poništen gol Sahitija. Kalik je u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Osijek se povukao. Bjelica intervenira i mijenja. Umjesto Fiolića i Caktaša ulaze Brlek i Žaper. Hajduk i dalje napada.

U 71. odlična prilika za Hajduk. Krovinović daje za Livaju, on je vratio za Krovinovića koji puca, ali odlično brani Ivušić. I eto kazne za povlačenje Osijeka. Srušen je Awaziem i kazneni udarac za Hajduk. Zabija Livaja za 2:1.

Hajduk i dalje napada. U 82. drama u kaznenom prostoru Osijeka. Silna gužva. Lopta se odbijala od igraša, od stative… Mlakar zakucava, ali ide VAR provjera. Ali ništa od izjednačenja. Bilo je zaleđe Čoline.

Čak 10 minuta nadoknade. U 93. prvi korner za Osijek. Hajduk pokušava izjednačiti. Osijek se brani. I Bjelica je na iglama. U 98. Sahiti u prilici ali Ivušić brani. Igra se 100. minuta.

Osijek: Ivušić, Bartolec, Škorić, Lončar, Leovac, Caktaš, Jugović, Nejašmić, Kleinheisler, Fiolić, Beljo

Hajduk: Sentić, Awaziem, Elez, Melnjak, Lovrencsics, Kalik, Grgić, Krovinović, Livaja, Biuk, N. Kalinić