DRAMA TRENERA STRELJAŠTVA: Seno Čusto u bolnici u teškom stanju – supruga i kćer stižu u Tokio

Hrvatski olimpijski odbor izdao je priopćenje o zabrinjavajućem zdravstvenom stanju trenera streljaštva Sene Čuste kojem je pozlilo u autobusu 22. srpnja 2021. godine prilikom povratka s treninga hrvatskih strijelaca. Čusto je nakon toga otpremljen u tokijsku bolnicu Showa University Toyosu, gdje se i sada nalazi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Seno Čusto nepromijenjenog zdravstvenog stanja, stižu mu supruga i kći

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izdao je priopćenje za javnost o zdravstvenom stanju trenera streljaštva Sene Čuste kojem je pozlilo u autobusu 22. srpnja 2021. godine prilikom povratka s treninga hrvatskih strijelaca te je otpremljen u tokijsku bolnicu Showa University Toyosu, gdje se i sada nalazi. Priopćenje, koje u ime HOO-a potpisuje šef Misije hrvatskog izaslanstva u Tokiju Damir Šegota, prenosimo u cijelosti:

Dana 31. srpnja 2021. godine liječnička služba HOO-a vratila se iz posjeta treneru Seni Čusti koji je uslijed zdravstvenih problema više od tjedan dana smješten u tokijsku bolnicu. Nakon konzultacija s japanskim kolegama, liječnici našeg olimpijskog izaslanstva dr. Jemendžić i dr. Borić izvijestili su da je njegovo stanje i dalje nepromijenjeno, odnosno iznimno teško.S tim u vezi, Hrvatski olimpijski odbor osigurao je supruzi i kćeri Sene Čuste povratne zrakoplovne karte za dolazak u Tokio, kao i olimpijske akreditacije, a osiguran im je i boravak u Tokiju bez nužne 14-dnevne karantene. Članice obitelji Čusto sutradan će posjetiti muža i oca u tokijskoj bolnici Showa University Toyosu te od tamošnjih liječnika dobiti izravan uvid u njegovo zdravstveno stanje. Nakon toga otputovat će za Hrvatsku.

Bude li potrebno, skrb o zdravstvenom statusu Sene Čuste nakon Igara preuzet će Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu”, stoji u priopćenju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!