DRAMA HRVATSKOG VESLAČA: Damir Martin završio na operaciji kuka, hoda uz pomoć štaka!

Damir Martin, srebrni olimpijski junak iz Rija 2016. podvrgnut je operaciji kuka, a kako bi rehabilitacija mogla trajati i do šest mjeseci to ugrožava njegove šanse da bude potpuno spreman za nastup na Olimpijskim igrama.

“Je, bio mi je šok i prvo sam pitao mogu li trpjeti i dalje, bez operacije, ali savjetovali su me protiv toga jer stvar se može samo pogoršati, s bilo kakvim terapijama ne može biti bolje. Uostalom, nije bila samo stvar sporta već i za normalan, “civilni” život je trebalo to riješiti. Recimo, mene nije boljelo samo na treningu već je probadalo i dok bih samo ležao na boku, a sve to ne bi prošlo samo od sebe. Dakle, morao bih na operaciju prije ili kasnije”, priča Damir Martin za Sportske novosti.

“Doktor Dienst je izveo operaciju u četvrtak, trajala je dva i pol sata, morali su brusiti vrat i dio glave bedrene kosti i zašiti taj labrum, no dan kasnije su mi rekli da su zadovoljni kako je prošlo. Evo, jučer sam odmah ustao na noge, malo još jasno boli, ali to je normalno. Sljedećih šest tjedana ću morati hodati uz pomoć štaka, ne smijem opterećivati nogu, pa onda mogu početi voziti bicikl”, rekao je hrvatski veslač koji naravno ni ne pomišlja odustati od nastupa na Olimpijskim igrama.