DRAGOVOLJCI I VETERANI ARMADE: Je li predsjednica na Kantridi podržavala rezervni klub Partizana i Crvene zvezde?

I Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka objavila je da je šokirana izjavom predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, na premijeri dokumentarnog filma o bivšem igraču Hajduka Ivanu Gudelju.

Podsjetimo, tom prilikom je predsjednica izjavila kako je nažalost Rijeka u vrijeme bivše države „više bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, a da su domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili kasnije najviše u Hajduk, a nešto manje i u Dinamo“.

Prenosimo u cijelosti reakciju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka:

Rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka, baš kao i cjelokupna javnost šokirana je izjavom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović na premijeri dokumentarnog filma o bivšem Hajdukovom igraču Ivanu Gudelju. Predsjednica Republike Hrvatske tom prilikom je izjavila kako je nažalost Rijeka u vrijeme bivše države „više bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, a da su domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili kasnije najviše u Hajduk, a nešto manje i u Dinamo“.
Očekujemo da nam predsjednica objasni što to znači „rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu. Znači li to da su za Rijeku navijali navijači Partizana i Zvezde kao njihov rezervni izbor ili da su uprave Partizana i Crvene zvezde zajednički upravljali NK Rijekom ili se je Predsjednica jednostavno pogubila u ovom za nju stresnom periodu predsjedničke kampanje? Jer kako pojasniti da klub koji je rezervni za Partizan i Zvezdu najbolje igrače šalje u Hajduk i Dinamo.

Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim očito što je željela postići; Kampanja je u tijeku i predsjednica nastoji pridobiti glasove s juga koji su velikom većinom navijači Hajduka. Ne bi li im se dodvorila predsjednica je prigrlila torcidinu navijačku podvalu o Rijeci kao klubu za kojeg navijaju i navijači Partizana i Crvene zvezde. Ovaj se torcidin mit proteže od utakmice finala kupa maršala Tita 1987. godine u kojoj su se sastali Hajduk i Rijeka. Na toj utakmici osim navijača Hajduka i Rijeke bili su prisutni i navijači Zvezde i Partizana koji su tom prilikom navijali protiv Hajduka, u to vrijeme većeg konkurenta nego što im je bila Rijeka.

Je li moguće da se je Predsjednica s namjerom da pridobije glasove u Dalmaciji svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi i pri tom opet svjesno žrtvovala svaku simpatiju koju je imala u svom rodnom kraju? Je li moguće da je Predsjednica dolazila na zapad legendarne Kantride i podržavala rezervni klub Partizana i Crvene zvezde, a da su joj pri tom
u srcu bili Hajduk i Dinamo?

Odgovore na ova i sva druga pitanja koja su ostala nakon bizarne predsjedničine izjave očekujemo što prije jer svi mi koji smo Rijeku pratili po svim stadionima bivše države, koji smo voljeli i uvijek ćemo voljeti Rijeku baš kao i našu domovinu Hrvatsku koju smo branili po svim našim ratištima u Domovinskom ratu to i zaslužujemo!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/udvdr.armadarijeka/posts/191233695243732″ bottom=”30″]