DR. MARIO ZOVAK: Ranjeni policajac nije više na intenzivnom odjelu, osjeća se dobro

Policajac koji je jučer ranjen na Markovu trgu, ispred zgrade Vlade, više nije na intenzivnom odjelu, a njegovo stanje je stabilno. Rekao je to za Media servis dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

“Svi vitalni znakovi su uredni. Ruka je urednog cirkulatornog statusa. Čini se da se motorika, koju pratimo radi rekonstruiranog živca, oporavlja. Nemamo nikakve znakove infekcije ili krvarenja. On se osjeća jako dobro, toliko dobro da smo ga premjestili iz jednice intenzivnog liječenja na kirurški odjel.”

Iako se pacijent osjeća dobro, dr. Zovak ne želi spekulirati o danu njegova otpusta s bolničkog liječenja.

“Polako, polako. Sada slijedi najmanje sedam do deset dana oporavak u smislu praćenja zacjeljivanja rana, previjanja, a onda ćemo tek napraviti plan rehabilitacije.”

A kirurzi su ostavili jedan metak u ranjenom policajcu jer ne stvara probleme.”To je rutinski postupak kada su tu strana metalna tijela. To smo često vidjeli u ratu. Na takvim mjestima, koja bi zahtjevala ogromnu operaciju i riskantni pristup, a budući da se metak nalazi duboko u zdjelici uz velike krvne žile svaka agresija bi povećavala rizik za pacijenta, a mi na to nemamo pravo. Rana je uredno izdrenirana, očišćena, ukoliko prođe bez infekcije onda jednoga dana u obzir dolazi elektivni pristup. Ukoliko uopće to bude potrebno.”

Komentiraj