DR. IVO IVIĆ: “Mislim da bi sada trebalo razmišljati o kažnjavanju za nepridržavanje mjera.”

“Naravno da će se infekcija širiti zbog našeg ponašanja, druženja, skupova, obiteljskih i oni širih u kojima se ne nosi maska i ne pridržava se fizičke distance”, kazao je dr. Ivo Ivić, ravnatelj zaraznog odjela KBC Split na današnjoj pressici.

Epidemija je u Splitsko-dalmatinskoj županiji preintenzivna da bismo vjerovali da se te brojke neće približiti onima zimi, ili ih premašiti. Zimi je bio lockdown, a sada ljudi slobodno komuniciraju i infekcija se širi. Ponašaju se prilično neodgovorno. Da su se ponašali odgovorno ne bismo imali ovakve brojeve. Ovo je naša odgovornost”, kazao je dr. Ivić.

“Mislim da bi sada trebalo razmišljati o kažnjavanju za nepridržavanje mjera… Mi nemamo hospitaliziranih gostiju, nego su to isključivo naši ljudi, iz grada Splita i okolnih mjesta. Jasno je da se ne rado o turizmu, on je doprinio, ali samo naše ponašanje i nepridržavanje mjera glavni su razlog zašto ova županija odskače”, istaknuo je.

“Naravno da će se infekcija širiti zbog našeg ponašanja, druženja, skupova, obiteljskih i oni širih u kojima se ne nosi maska i ne pridržava se fizičke distance”, dodao je.

Komentiraj