DOZNAJE SE IZ VRHA STRANKE: Zoran Milanović bit će SDP-ov kandidat za predsjednika

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a obavio je već više razgovora sa Zoranom Milanovićem o njegovoj kandidaturi na predsjedničkim izborima, a u ponedjeljak će o tome razgovarati sa članovima Predsjedništva.

Razgovara se o Zoranu Milanoviću kao stranačkom kandidatu za predsjednika države, a odluku članova Predsjedništva potom bi trebao potvrditi i Glavni odbor stranke, tvrde izvori iz SDP-a.

Na sastanku Predsjedništva u ponedjeljak, kako piše Večernji list, Bernardić bi se trebao pojaviti s rezultatima dviju anketa koje je naručilo stranačko vodstvo, a koje su trebale ispitati raspoloženje SDP-ovaca i stranačkih simpatizera prema mogućim predsjedničkim kandidatima.

Bilo je tu osam imena, a među njima Tonino Picula, Biljana Borzan, Ivo Josipović, Rajko Ostojić, Davorko Vidović, a u oba istraživanja više od 50 posto podrške dobio je bivši premijer i stranački lider Zoran Milanović, doznaje Večernji list iz izvora bliskih vrhu ove stranke.

‘U ovom trenutku znamo dvije stvari. Prva je da je Milanović uvjerljivo prvi u anketi, a druga da je Davor Bernardić s njim već obavio više razgovora na tu temu i da nema dvojbe da on želi biti SDP-ov kandidat za predsjednika’, rekao je izvor iz SDP-a te dodao kako treba vidjeti koje bi još stranke stale uz Milanovićevu kandidaturu te razgovarati sa svima njima.

Komentiraj