DORH ZATRAŽIO: Skinuti imunitet SDSS-ovom Borisu Miloševiću

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics potvrdio je u petak Hini da je MIP-u od DORH-a stigao zahtjev da skine imunitet zastupniku Borisu Miloševiću (SDSS) te da će MIP o tome raspravljati idućeg tjedna, kada Hrvatski sabor ne zasjeda.

Danas smo dobili zahtjev za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Miloševića, rekao je Jankovics i najavio da će MIP održati sjednicu u utorak, u 13 sati.

Zbog toga što idući tjedan nema saborske sjednice, malo je bilo zahtjevno okupiti kvorum, no imam obećanja kolega da će nas biti dovoljno, kazao je.

Jankovics nije želio prejudicirati kakav će biti ishod sjednice, odnosno hoće li MIP, kao i u ranijim slučajevima, udovoljiti zahtjevu DORH-a.

“Ne bih špekulirao što će MIP predložiti, pogotovo ne kakva će biti odluka plenarne sjednice, niti želim na bilo koji način utjecati na mišljenje članova MIP-a”, rekao je predsjednik tog saborskog tijela.

Sabor bi, pretpostavlja, o skidanju imuniteta Miloševiću mogao glasovati 1. srpnja.

Ovdje je u pitanju članak 37. Kaznenog zakona, odnosno sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela, naveo je Jankovics govoreći o DORH-ovu zahtjevu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!