DORH O HANŽEKOVIĆU: Iznosi neistinite i zlonamjerne tvrdnje i obmanjuje javnost

marijan hanžeković

Marijan Hanžeković, koji je gostovao u emisiji “Nedjeljiom u 2” na HRT-u izazvao je mnoge reakcije, a reagiralo je i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH).

DORH objavljuje priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića su neistina i kršenje odvjetničke etike.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje kao neistinite i tendenciozne tvrdnje odvjetnika Marijana Hanžekovića, izrečene u emisiji Nedjeljom u dva, o političkom progonu okrivljenog gradonačelnika Zagreba i imenovanju Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s ciljem progona okrivljenika bez dokaza. (7. 11. 2016.)

Takvim iznošenjem neistinitih i zlonamjernih tvrdnji o Glavnom državnom odvjetniku, kao i o državnoodvjetničkoj organizaciji u cjelini, bez ikakvih argumenata, odvjetnik Marijan Hanžeković obmanjuje gledatelje navedene emisije, ali i cjelokupnu javnost, s obzirom da su iste prenesene i u drugim sredstvima javnog priopćavanja.

Smatramo kako ovakav istup odstupa od zahtjeva profesionalne i opće kulture te predstavlja kršenje odredbi Kodeksa odvjetničke etike”, objavili su.

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida imao je nekoliko poruka i razmišljanja o Hanžekoviću – pročitajte OVDJE, a zanimljiva je poruka i OVDJE.

Kako je na nastup Hanžekovića na HRT-u reagirala Karolina Leaković, jandidatkinja za predsjednicu SDP-a pročitajte OVDJE.

I Miro Bulj iz MOST-a ima poruku za Hanžekovića – pročitajte OVDJE.

A na Hanžekovića se obrušio debelo i MOST-ov Nikola Grmoja – čitajte OVDJE.

Komentiraj