DONACIJA: Prijatelji prof.dr. Primorca pomogli bolnicama u Zagrebu i Zaboku

Putem humanitarne udruge Cro Unum, suradnici i prijatelji prof.dr. Dragana Primorca donirali su zdravstvenim institucijama u Zagrebu i Zaboku više od 20.000 rukavica, 8.000 kaljača, 3.000 kapa, 1.000 maski i drugog potrošnog materijala. 

Donacija je stigla iz Rusije, a tim Specijalne bolnice Sv. Katarine je koordinirao sve aktivnosti, prenosi Večernji list.

Na službenim stranicama Udruge stoji da je „CRO UNUM je humanitarna udruga s vizijom, zalogom i odlučnošću da se svijet mijenja. CRO UNUM analizira rezultate na vrlo jednostavan način, koliko smo pomogli našim prijateljima kojima je pomoć potrebna, kroz predanost naših članova, sponzora i donatora.

Članovi udruge CRO UNUM do sada su sudjelovali u organizaciji niz velikih humanitarnih akcija u RH poput «Od srca» na prepunom splitskom Poljudu 2007. godine u čast poginulih kornatskih vatrogasaca,  humanitarno sportsko – glazbenog spektakla u Varaždinu “Srcem za znanje” 2008. godine (susret «Ćirinih vatrenih» i članova Udruge) u svrhu prikupljanja sredstava za početak rada Nacionalne  zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, humanitarnoj akciji za djecu obitelji Božić 2008. godine koja su ostala bez oba roditelja, humanitarnoj akciji  “Naš mali svijet” koja je imala za cilj prikupiti sredstva za dnevnu dječju bolnicu za djecu KBC-a Split gdje je na splitskom Poljudu pred 15 tisuća gledatelja održan koncert i revijalna utakmica između istaknutih talijanskih i hrvatskih osoba iz društvenog, političkog, sportskog i kulturnog života. Udruga je nedavno darovala Šibensko-kninskoj biskupiji Kip Gospe od puta, smještenog na odmorištu Krka, iznad Skradina.

Udruga okuplja predstavnike sportskog, kulturnog, političkog i poslovnog svijeta u Hrvatskoj, kojima je cilj razvijati uzajamnu solidarnost te pomagati onima kojima je to najpotrebnije“.

Komentiraj