DOMOVINSKI POKRET: Ministri Medved i Banožić provode svojevrsni puzajući totalitarizam

U objavi pod nazivom “Quo vadis Hrvatska? Kad treba, ne znaju, inače sve znaju”, Domovinski pokret osvrnuo se na izjavu koju je ministar Mario Banožić dao u petak u Vukovaru.

Podsjetimo, među ostalim rekao je da “napad 22-godišnjeg Danijela Bezuka na Markovu trgu ima elemente organiziranoga djela”, te ocijenio da “takav događaj nije rezultat rada Vlade već socijalne slike u državi”.

Na facebooku je Domovinski pokret objavio:

QUO VADIS, HRVATSKA?KAD TREBA, NE ZNAJU NIŠTA, INAČE ZNAJU SVE

Izjava ministra obrane Banožića u Vukovaru, gdje je iza njega vječni plamen, s desna Memorijalno groblje, a s lijeva bijeli križevi koji simboliziraju nestale hrvatske branitelje i borce za hrvatsku slobodu, zastrašujuća je.

Njegovo papagajsko ponavljanje riječi Velikog vođe nevjerojatno podsjeća na vremena i totalitarni režim protiv kojeg su se upravo ti ljudi borili i položili svoje živote. Banožić, ministar obrane bez odsluženog vojnog roka, drznuo se prejudicirati zaključak istražnih organa i staviti se u funkciju i istrage i suda pa je ustvrdio kako, prema dosadašnjim rezultatima istrage, u napadu Danijela Bezuka ima elemenata organiziranog djela.

Mi smo rijetka zemlja u kojoj ministar obrane sve zna o postupcima institucija unutarnjih poslova, a uz to prejudicira i donosi zaključak. U trenutku kada Hrvatskoj zbog koronavirusa prijeti novo ograničavanje ljudskih prava i sloboda i kada Sabor ne zasjeda dva tjedna, ministar obrane provodi svojevrsni puzajući totalitarizam, pa čak i fašizam.

Svoj obol skandaloznim izjavama Plenkovićevih trbuhozboraca dao je i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomislav Medved. Rekao je kako će se istraga pozabaviti oporbenim političarima koji ”sudjeluju u huškanju i stvaranju ozračja gdje je nedopustiv govor mržnje”. I za njega vrijedi isto što i za Banožića jer i ministar branitelja provodi svojevrsni puzajući totalitarizam, pa čak i fašizam.

Što je sljedeće? Da vojska preuzme vlast u Republici Hrvatskoj? Uhićenje neistomišljenika? Jedino je točno ovo: Kad je u pitanju istraga motiva za nesretni događaj na Trgu sv. Marka, u Vladi očito svi znaju sve, ali kad je u pitanju borba protiv korupcije u Klubu u Slovenskoj, kad su u pitanju vjetroelektrane, ovršeni, nestali, raseljeni, korupcija i klijentelizam, tad ne znaju ništa.Quo vadis, Hrvatska?

QUO VADIS, HRVATSKA?KAD TREBA, NE ZNAJU NIŠTA, INAČE ZNAJU SVE Izjava ministra obrane Banožića u Vukovaru, gdje je…

Gepostet von Domovinski pokret am Samstag, 17. Oktober 2020
Komentiraj