DOMOVINSKI POKRET; Bili smo u pravu da je aktualna vlast hrvatsko-srpska trgovačka koalicija

“Slučaj uhićenja sad već bivšeg ministra Darka Horvata, potvrdio je ono što je Domovinski pokret tvrdio od samog početka – našom državom već dulje vrijeme vlada hrvatsko-srpska trgovačka koalicija”, stoji u priopćenju.

Njegov ostatak prenosimo u cijelosti.

“Zbog preciznog opisa same prirode aktualne vlasti, kojeg smo javnosti sugerirali od trenutka sklapanja koalicije HDZ-a i SDSS-a, Domovinski pokret bio je često prozivan – od Bruxellesa do Zagreba – kao stranka kojoj tobože, nedostaje tolerancije prema jednoj nacionalnoj manjini. Međutim, istina je na kraju dobila pravosudni epilog i ona glasi: DP nema nimalo tolerancije prema korupciji, nepotizmu i političkoj trgovini, pa makar se ona zvala i etnobiznis.

Samo zato što smo imali hrabrosti stvari nazvati pravim imenom, zastupnicima Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru u više je navrata oduzimana riječ, a Milorad Pupovac i Dragana Jeckov čak su napuštali sabornicu jer se nisu bili spremni suočiti s argumentima i činjenicama koje smo iznosili tijekom cijelog mandata, a koje su sada potvrdili DORH i USKOK.

Tuđim perjem danas se pokušavaju okititi oni, koji su šestookrivljenog iz ‘Afere poticaji’ – Borisa Miloševića, svojedobno ostavili na mjestu pomoćnika ministrice uprave, iako je trebao biti smijenjen i završiti u oporbi – zajedno s ostalim SDSS-ovcima. Upravo mu je to mjesto poslužilo kao svojevrsna odskočna daska za buduću političku karijeru, koja je kulminirala mjestom potpredsjednika u hrvatskoj Vladi, ali i aferom koju danas koordinirano brane Pupovac i Medved.

Pozicija Domovinskog pokreta ostaje dosljedna, oporbena i kritična spram hrvatsko-srpske trgovačke koalicije, ali to nikako ne znači da ćemo se upustiti u trgovinu neke druge vrste, s onima koji bi sutra pod izlikom “tolerancije prema nacionalnim manjinama” Pupovca, Miloševića i slične, budu li i njima zatrebale ruke etnobiznismena – uzeli pod svoje skute, u još radikalniju, lijevu Vladu.

SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NIZAŠTO!”, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.