DOMIŠLJATI PREVARANT: U Zagrebu iznajmljivao aute kojih nema – prevario 14 osoba

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela „Prijevara“.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Sumnja se da je tijekom 2019. godine na oglasnoj stranici na web portalu postavio oglas u kojem je nudio iznajmljivanje osobnih vozila putem svog trgovačkog društva sa sjedištem na Medveščaku.

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2019. godine na objavljeni oglas javilo mu se ukupno 14 osoba koje su zatražile iznajmljivanje vozila, nakon čega bi mu na račun trgovačkog društva uplatile dogovoreni novčani iznos.

Osumnjičene osobe bi obično nakon dolaska u Hrvatsku, budući da ih nije dočekalo rezervirano i plaćeno vozilo, telefonom pozivale osumnjičenog na što bi im rekao da će vratiti uplaćeni novac, ali je novac zadržao za sebe dok im vozila nije iznajmio.

Nadalje, nekima od oštećenih osoba osumnjičeni se nakon zaprimljene uplate više nije javljao dok je nekima od njih navodio lažne razloge zašto im nije u mogućnosti isporučiti iznajmljeno vozilo te im nije omogučio korištenje dogovorene usluge, a novac je zadržao za sebe.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 54.760 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici dostavili su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.