DOMENICA: Prva simpatija bio mi je Alen Vitasović

U Special Happy Show-u gostovala je velolučka pjevačica Domenica, koja je u emisiju stigla ravno iz Splita koji joj je službena adresa posljednjih desetak godina. Ipak, smatra da ju je Korčula životno i glazbeno odredila.

Slušateljima Happy FM-a je otkrila tko joj je bio prva simpatija, kao i da joj je najveća podrška njezin otočanin, dugogodišnji dečko – s kojim ne planira uskoro pred oltar. No, kada se to jednog dana dogodi kuma će joj biti Hana Huljić. Zanimljivo je i da je upravo Domenica kupila prvu kartu za svoj koncert koji će se održati u zagrebačkoj Areni 2030. Progovorila je i o svome kolegi velolučaninu, pokojnom Oliveru Dragojeviću prema kojem je uvijek gajila divljenje i strahopoštovanje.

Inače, rođena u otočkoj ambulanti, Domenica vjeruje da je gen za glazbu preuzela po rođenju jer je odmalena bila okružena glazbom. Iz Vela Luke, s Korčule je veliki Oliver Dragojević kao i pjevačka diva Jasna Zlokić. Prema Oliveru je, priznaje, uvijek gajila divljenje i strahopoštovanje. Poznavali su se, a Oliver je uvijek imao spremnu neku šalu, prisjetila se s nostalgijom Domenica. Često je nagovarao da pjeva ispred njega na Splitskom festivalu, ona to nažalost nije učinila. Ipak, jednom kada je propjevala, Oliver je uzviknuo Tko ju je uspio nagovoriti da pjeva?.

Profesionalnu glazbenu karijeru Domenica je započela kao prateći vokal Tončiju Huljiću i bendu Madre Badessa, no javnosti je poznatija kao solo izvođačica.

Tek iz treće sam pristala na samostalnu karijeru. Bilo mi je super u bendu. Puno sam tamo naučila i nikada nisam ja bila u prvom planu. Dva puta sam odbila Tončija, mislila sam da nisam ja za to… Zapravo sam samu sebe izbacila, Tonči mi je rekao da imam prepoznatljivu boju glasa i da ne mogu više pjevati prateći vokal. Treći put mi je došao Ivan…Najmanja prepreka bila mi je pjevanje, uvjet mi je bio da ne moram davati intervjue medijima i objašnjavati tko je Domenica. Kao što vidite nije ga ispoštovao, našalila se.

Otkrila je da su joj djeca najdraža publika, da znaju sve tekstove pjesama… Prisjetila se svoga djetinjstva, sebe u publici tada i svoje prve simpatije.

Foto: Happy FM

Ajme, Alen Vitasović je nastupao 1996. u Veloj Luci. Ja ga nisam mogla pogledati u oči kad sam ga prvi put vidjela i čula. On mi je bio prva simpatija, odrastala sam uz Vitasovićeve pjesme.

Za svoj veliki koncert u zagrebačkoj Areni, koji je zakazala za svoj rođendan 8. studenog daleke 2030. prva je kupila kartu, a slušateljima Happy-a je otkrila kako je došla na ideju da godinama unaprijed najavi koncert.

Prijatelji su mi rekli da si moram zadati neki veliki cilj i ja sam ih poslušala. Oni su mi i rezervirali termin. Razmišljala sam baš o djeci – zamisli kad ih vidim za deset godina, a bit će već odrasli ljudi, punoljetni, svi oni koji su dolazili na moje koncerte kada su bili mali i stajali u prvom redu. Ne znam tko će mi biti gosti, ne znaju ni oni, jer se možda još ni ne bave glazbom… Odaziv je odličan, PR odličan, prošle godine je odmah bilo prodano 1000 karata, od tada nisam ni gledala. Ja stalno pozivam ljude na koncert. Prvu kartu sam kupila sama iako sam shvatila da meni karta ne treba, rekla je kroz osmijeh i poručila da je zapravo htjela samo doživjeti taj trenutak.

2019. s pjesmom Indigo nastupila je na Dori. S voditeljem Elvisom Mehičićem prokomentirala je ovogodišnje pobjednike – Let 3 i njihov prolazak u prvoj polufinalnoj večeri u finale Eurosonga u Liverpoolu.

Kada su ih prozvali vrištala sam, bio je to jedan nalet emocija koji ne očekuješ. Autentični su, svoji i posebni, predstavljaju ono što jesu. U finalu očekujem što bolji plasman, ali i ovo je veliki uspjeh, dečki su dali sve od sebe, napravili smo super promociju, a to što su dečki napravili Eurosong traži.

Obitelj i prijatelji su joj na prvom mjestu i istoj poziciji, stoga ne čudi što Domenica slobodno vrijeme često provodi u društvu kume Hane Huljić, čiju kćerkicu Albu obožava.

Guštam s njom, malena Alba je prekrasno dijete, za poželjeti, svaki dan nešto novo nauči…Hana mi je najbolja prijateljica, od studentskih dana, upoznale smo se na prvoj godini faksa…

I upravo Hana će joj biti kuma na vjenčanju, iako pred oltar ne planira uskoro. Domenica je u dugogodišnjoj vezi sa samozatajnim korčulanskim odvjetnikom, s kojim se poznaje cijeli život i koji joj je najveća životna podrška. Međutim, u ovom trenutku ne može zamisliti svoje vjenčanje i grozi se stresa od planiranja i organizacije vjenčanja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!