DOMAĆI “RAT” TRAJE: Milanović ustrajno nanosi štetu Hrvatskoj – tvrdi HDZ

HDZ je prozvao predsjednika države Zorana Milanovića da ustrajno nanosi štetu Hrvatskoj opravdavajući rusku agresiju na Ukrajinu.

– Milanović ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO-a i prije agresije na Ukrajinu, objavio je HDZ na Facebooku.

– A sada je otišao i korak dalje – dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopće pruža otpor ruskom agresoru, dodaje vladajuća stranka i pita se za čije interese Milanović radi kad Ukrajince poziva na predaju.

HDZ se pita kako bi se Hrvati osjećali da im je 90-ih netko poručivao da se nema smisla nastaviti boriti za slobodu jer je Miloševićev velikosrpski režim brojniji i jači i jer je Srbija ‘neuništiva’, kako to danas uvjerava Milanović dok se divi Rusiji.

Dodaju da Milanović svojim proruskim izjavama i vrijeđanjem svih ostalih zemalja koje ne dijele njegov stav nimalo ne pomaže Hrvatskoj, a kamoli Hrvatima u BiH, već ih sramoti i izolira na europskoj razini.

Podsjetimo, Milanović je u izjavi novinarima u Svetoj Nedelji sugerirao da se ukrajinska kriza trebala rješavati drugačije.

– Rusija nije demokratska zemlja, ona je “neuništiva”, rekao je predsjednik duboko sumnjajući da će Ruse odande netko uspjeti otjerati.

– Ondje se ne događa ništa dobro, Rusija nije kao mi, nije demokratska. To nije pitanje ljubavi, afiniteta, simpatija – Rusija je kao neprijatelj neuništiva. Oni su nasilni i prejaki. Tamo gdje dođe ruska vojska i ruska čizma, neće ih međunarodna koalicija od tamo potjerati, kazao je.

– Meni je Ukrajina draža tri puta, ali sada ondje ljudi ginu i ginut će i dalje ako će se ovako poticati Ukrajinu da se bori, do zadnjeg Ukrajinca. To vodi u vojni poraz, kazao je Milanović.