DOLIJAO RAZBOJNIK: Pljačkaš pošte u Bestovju kraj Zagreba iza brave

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Razbojništvo“ i „Krivotvorenje isprava“.

O slučaju uhićenja pljačkaša pošte u Bestovju, PU zagrebačka je priopćila:

Sumnja se da se 3. svibnja oko 9 sati s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi, osobnim automobilom marke Peugeot na kojeg je prethodno postavio ne pripadajuće daruvarske registarske pločice, dovezao u blizinu poslovnice pošte na području Bestovja u Ulici dr. Franje Tuđmana.

Osumnjičeni se potom pješice uputio u poštu gdje je nad 57-godišnjom zaposlenicom uz prijetnju pištolja počinio razbojništvo te otuđio novac, dok joj je konstantno izdavao naredbe što je kod iste izazvalo strah i bojazan za vlastiti život da bi joj naposljetku onemogućio traženje pomoći.

Po izlasku iz poslovnice, osumnjičeni se tjelesno sukobio s 70-godišnjim hrabrim građaninom koji ga je pokušao spriječiti u bijegu, da bi se počinitelj u konačnici ipak uspio vozilom udaljiti.

Odmah po saznanju o počinjenom kaznenom djelu, policijski službenici su započeli s pretragom terena u cilju hvatanja počinitelja u čemu im je uvelike pomogla informacija još jednog građanina te je tako ubrzo na području Kerestinca uhićen osumnjičeni koji je na vozilo vratio pripadajuće zagrebačke registarske pločice u namjeri lakšeg skrivanja i bijega.

Suradnja građana i policije uvelike je bitna za dobrobit cjelokupnog društva, a što se pokazalo i u konkretnom slučaju gdje su pravovremeno dostavljene informacije rezultirale uhićenjem počinitelja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.