DOKUMENTI O POSVUJENJU LAŽNI: Zato Grlić Radman i ekipa ništa ne čine – tvrdi Vučemilović

Zastupnica Suverenista Vesna Vučemilović prozvala je ministra Grlića-Radmana zbog ponašanja u slučaju hrvatskih državljana uhićenih u Zambiji.

Izvor: Media servis

Vučemilović se upitala zašto hrvatske institucije nisu u tri mjeseca učinile nešto po pitanju dokumentacije hrvatskih državljana zatvorenih u Zambiji zbog sumnje u trgovinu djecom.

“Zašto nije pokrenuo postupak legalizacije, odnosno nadovjere rješenja iz Konga o posvajanju djece. Ja ću vam reći zašto. Jer dobro zna da su to krivotvoreni dokumenti.”

Slučaj je komentirao i šef Mosta Božo Petrov:

“U svemu ovome netko laže. Ili hrvatske vlasti koje kažu da su dokumenti normalni ili zambijske i kongoanske vlasti, koji kažu da nisu. Na koji način netko može dobiti putovnice da nije pokazao to dijete.”

Od posljednjih događaja izdvojimo da je državni tajnik MUP-a Zambije, Dickson Matembo, ustvrdio kako ovo nije bio prvi put da je skupina Hrvata s djecom iz DR Konga prešla granicu i to s dokumentacijom koja je lažna.

Reagiralo je ministarstvo vanjskih poslova poručujući kako će Zambiji uputiti službenu notu jer, ističu, Matembove tvrdnje o prelascima granice, ali i kaznenom djelu koje je naveo da im se stavlja na teret, nisu točne.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!