ĐOKOVIĆA VRAĆAJU U SRBIJU: Nakon drame i osam sati izolacije i s policijom pred vratima

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković bio je satima izoliran u zračnoj luci u Melbourneu, a nakon završenog ispitivanja o osamsatnog zatočeništva na aerodromu bit će vraćen u Srbiju. javljaju mediji u Australiji.

U priopćenju australske granične policije se kaže: ”Mi ćemo nastaviti osiguravati da se oni koji stignu na našu granicu pridržavaju naših zakona i zahtjeva za ulazak.

Također, možemo potvrditi da gospodin Đoković nije dostavio odgovarajuće dokaze kako bi ispunio uvjete za ulazak u Australiju te mu je viza naknadno otkazana”.

Podsjetimo, Đoković nije primio cjepivo protiv koronavirusa i prema tome ne bi trebao moći ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slamu sezone.

Ali dobio je tzv. medicinsko izuzeće, no u njegovom su timu krivo popunili formular za vizu te je zadržan na aerodromu gdje ga se ispitivalo o razlozima izuzeća.

Bila su moguća samo dva rješenja – ili će najboljem tenisaču svijeta australske vlasti ipak progledati kroz prste navodno neispravno popunjenu vizu, ili će ga deportirati iz Australije i onemogućiti ga u lovu na 10. naslov na Australian Openu.

Đokoviću su nakon ispitivanja vratili i mobitel, ali je i dalje bio u izolaciji i pod nadzorom dva policajca.

“Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući.

Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića, poručio je ranije australski premijer Scott Morrison.

Đokovića je nazvao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić koji je na Instagramu objavio:

Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu.

Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)