ĐOKOVIĆ ČEKA KONAČNU PRESUDU: U imigracijskom pritvoru do ponedjeljka

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković neće biti deportiran iz Australije. Sud mu je odobrio ostanak u toj zemlji do ponedjeljka kada se očekuje konačna presuda. 

Odvjetnik vlade Commonwealtha Christopher Tran rekao je da se ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews neće protiviti privremenoj zabrani protiv deportacije Novaka Đokovića.

Đokovićev odvjetnik zatražio je hitno ukidanje zabrane boravka u Australiji do donošenja konačne odluke.Đoković se nalazi u hotelu u predgrađu Melbournea koji se koristi za imigracijski pritvor, javlja HRT.

U 18 sati po lokalnom vremenu (8 sati po našem) najbolji tenisač svijeta saslušan je pred Federalnim sudom.

Podsjetimo, nakon što je najbolji tenisač svijeta objavio kako je dobio medicinsko izuzeće da može igrati na Australian Openu na kojem je slavio devet puta, granična policija je, nakon što je Đoković sletio u Melbourne, odbila prihvatiti vizu i poslala ga u izolaciju pod policijskom prismotrom.

Australski mediji prenose kako je problem nastao jer je Đokovićev tim ispunio krivo podatke za ulazak u zemlju i dobivanje vize.

Nakon što je gotovo 10 sati proveo u zračnoj luci u tom gradu, gdje je stavljen u pritvor, odlučeno je da će mu biti poništena ulazna viza i da će morati napustiti tu otočnu državu!