DOJAVE O BOMBAMA U ZAGREBU: Sve ćetiri lažne – policija uhitila počinitelja

U ponedjeljak, 21. studenoga u kratkom vremenu između 12.35 i 13.20 sati, Policijska uprava zagrebačka putem svoje e-mail adrese zaprimila je dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na četiri lokacije i to u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke (Selska cesta, Horvačanska i Davorina Bazjanica) te jednoj zdravstvenoj ustanovi na području Centra (Klaićeva).

“Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima

Odmah po zaprimanju dojava, policijski službenici su žurno i bez odgode krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.

Maloljetna osoba koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja”, priopćili su.