DOHVATILI SE BELJAK I KOREN: Tko je u HSS-u ljigavac, tko se prostituira i zašto se rade “čistke”?

krešo beljak

Vrije u mnogim strankama nakon izbora, a posljednjih dana i u HSS-u, nakon što je predsjednik Krešo Beljak suspendirao niz članova, među kojima i Darka Korena, s kojim se žestoko sučelio u “Otvorenom”.

Beljak je tražio da se Koren ispriča jer je članove HSS-a nazvao ljigavcima i rekao da je ono što radi vodstvo stranke obična prostitucija. Koren kaže da se nema za što ispričati.

“Neke stvari su se trebale sankcionirati već odavno. Sve je kulminiralo lošim izbornim rezultatima i gubitkom glasača. Bile su velike opstrukcije od onih koji su dosad radili probleme. Svi koji nisu poštivali odluke su sankcionirani. Imaju pravo žaliti se i reći žao mi je, i onda će sve biti u redu. Demokracija je jedno, ali mi smo donijeli neke odluke većinom”, kazao je Beljak.

Koren je rekao da se “čišćenje kuće ne obavlja na način da se stvari bacaju kroz prozor, već da se poslože unutar kuće”, te dodao: “Meni nije problem u životu se za ništa se ispričati, ali u ovom slučaju stvarno ne znam za što bi se trebao ispričati. Ja jesam u ovom slučaju iznio neke stavove koji su bili u suprotnosti sa stavovima gospodina predsjednika Beljaka pa i nekih odluka stranačkih tijela to je istina, na tim stavovima stojim i danas ali ne mislim da je to nešto što je učinilo štetu stranci”.

I Koren poput mnogih Beljaku zamjera koaliciju sa SDP-om. Po njemu HSS je isključivo lokalno jaka stranka koja je u 70 posto lokalnih jedinica u koaliciji sa HDZ-om, pa se sada stvaraju problemi u suradnji.

S druge pak strane Beljak tvrdi da se odluke moraju poštivati i da je HSS kolektiv iz kojeg nema iskakanja. O tome je rekao: “Kad imamo odluku u stranci koju je donio Glavni odbor, ne možete se javno ovako izjašnjavati. Možete šutjeti”.

I Darko Koren je, kao ranije i Marijana Petir, koja je također zaratila s Beljakom, najavio svoju kandidaturu za predsjednika HSS-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!