DOGOVOR DO 1.RUJNA: Nema investicija u Stadion Maksimir bez čistog vlasništva – kaže Tomašević

Prepreke za gradnju nacionalnog i novog Dinamovog stadiona na Maksimiru uskoro neće biti. Dogovor države, Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije na temu imovinsko-pravnih odnosa zemljišta u Maksimiru trebao bi se postići do 1. rujna. Informaciju je potvrdio i resorni ministar.

Izvor: Media servis

“Mi ćemo kao Država provesti taj proces na način da se obešteti nadbiskupija a da se na području Grada Zagreba kroz to obveštećenje pronađu odgovarajuče lokacije na kojima bi bile izgrađene crkve i u onim župama koje su na području Grada Zagreba uspostavljene, a nema izgrađenih vjerskih objekata. I mislim da smo već sada zajedno sa Gradom i s Nadbiskupijom u vrlo visokoj fazi usklađenosti dogovora da se priđe jednom potpisivanju sporazuma kojim bismo riješili sve ove izazove”, rekao je ministar Branko Bačić.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević podsjetio je da je njegovo predizborno obećanje bilo da će se Dinamov stadion, nakon rušenja, graditi na istom mjestu.

“Iako je Grad Zagreb vlasnik, postoje zabilježbe u knjigama vezano za postupak povrata, koji Crkva tj., Zagrebačka nadbiskupija vodi protiv države. Jer je država ta koja bi trebala obeštetiti Zagrebačku nadbiskupiju, a ne Grad Zagreb. U tom smislu prvenstveno je Vlada RH ta koja reazgovara sa Nadbiskupijom kako bi se to obeštečenje moglo dogoditi, a Grad Zagreb je primaran taj koji razgovara s Vladom kako da makar te zabilježbe se maknu i kako da Grad Zagreb može raspolagati s tom svojom imovinom. Dok ne bude čisto vlasništvo ne može doći do bilo kakve investicije u Stadion Maksimir. “

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!