DOĐITE NA ZAGREBAČKU ŠALATU: Veliki maskenbal s maskama izrađenim kod kuće

maske

Fašničkim događanjima u gradu već 26. godinu zaredom tradicionalno se pridružuje i klizalište Šalata. Tamo se ove nedjelje kliže pod maskama od 10 i 30 do 12 sati, najavljuje Vlasta Hrg Ilić iz organizacije.

“Maskenbal je zamišljen kao jedan kratki program za roditelje i djecu. Preporuka je da se kostimi izrade kod kuće, da malo sudjeluju zajedno u kućnoj zanimaciji i mame i bake i tete”, rekla je Hrg Ilić za Media servis. “Najbolje će maske i ove godine nagraditi Ustanova Upravljanje sportskim objektima, koja je i organizator maskenbala, kao i brojni sponzori.

“Djeca kad dođu ovdje na Šalatu, oni kližu, zabavljaju se. Program vodi DJ. Pripremili smo i slatke nagrade, nagradne bonove od ustanove…Ovdje nas prate i naši prijatelji tako da ćemo se svi skupa lijepo zabaviti.”

Uz samostalnu izradu kostima najbolji će se birati i po drugim kriterijima:”Prakticiramo originalnost, podupiremo ekologiju, sve u tom štihu…”A klizati pod maskama možemo po redovnim cijenama klizališta:”Cijena ulaznice je 15 kuna, a netko tko nema klizaljke može ih po toj cijeni i iznajmiti.”

Iako se za kraj tjedna najavljuje kiša, a klizalište na Šalati je otvoreno, organizatorima ni to nije problem.

“Nas obično vrijeme ne smeta. S obzirom da je klizanje u pitanju, djeca trebaju biti obučena prilagođeno ledu, moraju imati takve kostime koji ih štite. Na neki skafander ili nešto će oni obući te svoje maske koje imaju. Ako i bude malo kišice, to nas ništa ne smeta, samo se moraju dobro obući.”

Ovogodišnja sezona klizanja inače trajedo početka ožujka. Klizalište je za građane otvoreno u srijedu, četvrtak i petak od 18 do 19 i 30, a vikendom od 10 i 30, 18 i 20 i 30.

Komentiraj