DOČEK NOVE GODINE U DUBAIJU: Bili su s Mamićem – kaže u iskazu bliska prijateljica uhićenog suca

Intimna prijateljica uhićenog osječkog suca Zvonka Vekića, kojeg Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svjedočila je, kako je neslužbeno doznao Telegram, o sučevim druženjima s bivšim čelnim čovjekom Dinama.

Sam Mamić opisao je kako ga je sudac Vekić uvjeravao da će mu srediti oslobađajuću presudu. Govorio mu je da je dugogodišnji prijatelj sa sucem Darkom Krušlinom, koji je Mamića na kraju osudio na šest i pol godina zatvora. Sada su i Krušlin i Vekić, zajedno sa sucem Antom Kvesićem, pod istragom zbog uzimanja mita od Mamića.

“Kad smo bili u Dubaiju družili smo se sa Zdravkom Mamićem. Putovali smo do tamo preko Beograda. Zajedno smo bili i na organiziranom dočeku Nove godine. Bili smo s Mamićem na večeri u restoranu. S njim su bili i njegova supruga Marina i brat Zoran. Nisam sigurna, ali moguće je da je tada u istom društvu bio i Damir Mišković (vlasnik NK Rijeke op.a.) sa suprugom”, izjavila je tijekom ispitivanja sučeva prijateljica, piše Telegram.

I nekadašnja partnerica Zorana Mamića svjedočila je u dosadašnjem tijeku postupka o druženju u Dubaiju. Prisjetila se da je sudac Vekić Zdravku govorio da “ne brine ništa zbog suđenja u Osijeku”. Uvjeravao ga je, navodno, da su “optužbe neosnovane i da će sve biti u redu”.

Sučeva prijateljica, osim o putu u Dubai i ljetovanju u Rovinju, pričala je istražiteljima i o susretu Mamića i Vekića u zagrebačkom izletištu Zelenjak. Ispričala je da su Vekić i ona tamo bili na piću sa Zdravkom Mamićem i njegovom suprugom. Rekla je kako ne zna tko je plaćao sva ta čašćenja i putovanja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!