DOČEK NOVE GODINE: Ovo je program fešte na glavnom zagrebačkom trgu

U subotu 31. prosinca, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević ispratit će 2022. i dočekati novu 2023. na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će, u društvu sugrađanki i sugrađana te posjetitelja našega grada, odbrojavati posljednje minute ove godine. 

Uoči dočeka, gradonačelnik će u 21:30 sati obići Prenoćište Crvenog križa u Kosinici (Domovinska ulica 10), zatim slijedi obilazak Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba (Heinzelova 88) u 22 sata te Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba (Savska 1) u 22:30 i za kraj će posjetiti Policijsku upravu zagrebačku (Matice hrvatske 4) u 23 sata. Predstavnike medija molimo da prilikom ulaska u Prenoćište Crvenog križa i Nastavni zavod za hitnu medicinu nose zaštitne maske.

Nakon posjeta Prenoćištu predviđena je izjava za medije ispred objekta. Program za doček nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića započinje u 19 sati nastupom DJ-ja Kiki B, a u 21:15 će nastupiti Mladi talenti hrvatske glazbe. Zatim u 23 sata na pozornicu dolaze Pips, chips & videoclips, a nakon odbrojavanja u ponoć slijedi Novogodišnji scenski efekti. Zagrebački gradonačelnik će se nakon toga obratiti nazočnima te nakon njegova obraćanja nastavlja se nastup grupe Pips, chips & videoclips nakon čega slijedi u 00:35 sati nastup Nipplepeoplea.

Kraj programa je u 01:40 sati. Zainteresirane redakcije molimo da nam do sutra, 30. prosinca 2022., u 10h, pošalju podatke na email adresu javnost@zagreb.hr o novinarima, snimateljima i fotografima koji će pratiti gradonačelnika u obilasku i dočeku na Trgu bana Jelačića, te navedu ukoliko im je potreban organizirani prijevoz.