DOBRE VIJESTI ZA ZAGREB: Početkom godine otvara se gradilište Paromlin

Sjednica zagrebačke gradske skupštine počela je pitanjima zastupnika gradonačelniku, a nastavljena je raspravom o prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna.

Izvor: Media servis

S pitanjima gradonačelniku na početku sjednice počeo je Mostov zastupnik Trpimir Goluža.

“Koliko je po pitanju nezadovoljstva otkazivanjem ugovora o radu i preraspodjelom na druga radna mjesta podignuto sporova, doneseno presuda i koliko je odšteta isplaćeno.”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je Holdingu bilo nužno restrukturiranje…

“Ako mislite da je od 700 ljudi svih 700 podnijelo sporove razočarat ću vas. Konkretnu brojku ćete dobiti.”

SDP-ovu zastupnicu Davorku Moslavac-Forjan zanimalo je što se događa s Ciboninom dvoranom…

“U zadnjih mjesec i pol dana dva koncerta su naprasno otkazana u medijima je rečeno da je to iz sigurnosno-tehničkih razloga i tribina koje nisu sigurne.”

Gradonačelnik kaže da će podrobnije o dvorani objasniti nadležni, ali da se radi o preferencijama izvođača…

“Što se tiče sigurnosti Cibone za koncerte govori podatak da će biti koncert Vesne Pisarović. Očito da je nekima dvorana dobra jer se i dalje koristi za sportska događanja, ali i koncerte.”

Mario Župan HDZ-ov zastupnik izložio je problem MO Trnava, gdje su nezadovoljni činjenicom da će njihov mjesni odbor biti prenamijenjen u dječji vrtić.

“Da vijeće gradske četvrti Donja Dubrava i mjesni odbor su protiv te lokacije jer imamo dječji vrtić Jabuka nedaleko gdje može proširenje. A ovo je jedini prostor za igru za djecu.”

Gradonačelnik Zagreba podsjetio je na odluku ministarstva obrazovanja…

“Sve vrtiće koje sad gradimo ne gradimo europskim novcem jer je tako ministarstvo znanosti odlučilo. Nisu htjeli retroaktivno, a mogli su, a kasnili su godinu dana s natječajem i na kraju ono što financiraju sa 25% iz EU fondova, a ostalo ide na gradski proračun.”

Zastupnica Možemo zanimala se za radove na projektu Paromlin. Dogradonačelnik Luka Korlaet rekao je su projekti dovršeni, a građevinska dozvola ishođena…

“Početkom godine se otvara gradilište Paromlin. Veliki zahvat ne samo zgrada nego i okoliš. Produžuje se cesta koja tangira Lisisnski sa zapadne strane. Parking se mora preseliti i zato na Gredelju uklanjamo hale i radimo privremeno parkiralište za 350 automobila u tijeku su i uklanjanja nekretnina zapadno od Paromlina, gdje će se urediti park.”

​Mislav Herman iz HDZ-a kaže da je Zagreb u posljednjih pet godina imao najveći porast prihoda od poreza i prireza na dohodak pa ga je zanimalo:

“Gospodine gradonačelniče zašto ne želite da građanima narastu plaće kao što će rasti u ostalim dijelovima države.”Zagrebački gradonačelnik je odgovarajući Hermana podsjetio na rast inflacije koji je na trenutke i bio veći od rasta prihoda….

“Zagrepčanima će svima plaća ići gore u siječnju. Nitko neće imati jednaku niti manju. Nikome se porezno opterećenje neće povećati. Sa vraćanjem stope poreza na dohodak grad će imati 50 milijuna eura manje nego da nije bilo vaše reforme i to je naš doprinos povećanju plaća Zagrepčanima.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!