DIVLJE SVINJE U ŠPANSKOM: Evo što o slici pred svojim prozorom kaže zastupnik Milanović Litre

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, Marko Milanović Litre, osvrnuo se na društvenim mrežama na jutrašnju neviđenu scenu koja se odvijala ispred njegovog ulaza u zagrebačkom naselju Špansko.

Dragi prijatelji, pišem vam danas ne samo kao saborski zastupnik nego kao duboko zabrinuti otac i Zagrepčanin. Osjećam se ponukanim podići svoj glas protiv nerazumljivo lošeg upravljanja zbrinjavanja otpada u našem gradu pod vodstvom Tomislava Tomaševića i njegove “zelene stranke” Možemo!.

Prošle su tri godine otkako su preuzeli upravljanje gradom, obećavajući da će urediti sve probleme zagrebačkog otpada u roku od pola godine. No, ono čemu danas svjedočimo je sušta suprotnost – Zagreb, naš ponos, naš dom, nije utopljen u obećanim rješenjima nego u brdima smeća.

Jutros se pred našim domom, ispred parka u kojem se igra moj petogodišnji sin i bezbroj druge djece, odigrao nevjerojatan spektakl. Tri divlje svinje viđene su kako prekapaju po smeću, što je dosad bila nezamisliva scena u Španskom. To je jezivo svjedočanstvo užasnog neuspjeha vodstva grada, koje sada dovodi našu djecu, našu budućnost u opasnost.

Svakog jutra ne budimo se uz aromatični miris rascvjetanog cvijeća ili drveća kojeg ne manjka u našem susjedstvu, već uz nepodnošljiv smrad trulog smeća – gadan podsjetnik nesposobnosti možemovaca. Stoga upućujem otvoreni poziv našem gradonačelniku, Tomislavu Tomaševiću, da napusti okvire svog ureda, kako bi iz prve ruke svjedočio distopijskoj noćnoj mori koju njegova politika njeguje u našem voljenom gradu.

Sugrađani, prisjetimo se onoga što je gospodski Zagreb nekada predstavljao za sve Hrvatice i Hrvate. Ista snaga koja je izgradila ovaj grad sada nas moli da ga izvučemo iz kandži nemara. Zagreb zaslužuje bolje; Zagrepčani zaslužuju bolje.

Usmjerimo naše suosjećanje, ne u prazne riječi, već u konkretna djela da popravimo situaciju. Jer svaki miris raspadanja, svaki komad smeća i svaka divlja svinja podsjetnik je nesposobnosti onih koji upravljaju glavnim gradom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!